Hjælp til Bios

Ikke løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 3 år siden.
Oprettet af
k.kristiansen575042
Abonnent

Jeg søger hjælp til en trin for trin vejledning, til at aktivere en AMI Bios, som sidder på et ældre bundkort – Asus P5Q-E.

Jeg har monteret en Samsung SSD 970 EVO 500GB M.2 PCIe harddisk, i PCIex1 slottet. Her vil jeg gerne installere Win. 10 Home, men får at vide det ikke er muligt, på grund af manglende aktivering i Bios. Jeg kan heller ikke se disken registreret i Bios når jeg tjekker der, men i wondows stifinder bliver den registreret som en alm. disk.

Håber der er hjælp at hente – På forhånd tak.

Kaj Kristiansen

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej Kaj

    Der ligger en manual til dit bundkort her:

    https://www.manualslib.com/manual/10172/Asus-P5q-E.html?page=79#manual

    Den skriver ikke, hvordan man kommer ind i BIOS opsætningen, men det er typisk ved at taste Esc, F1, F12 eller Enter umiddelbart efter at computeren er tændt. Derefter kan du bruge tastaturet til at finde rundt i BIOS-siderne og skifte indstillingerne. Brug F10 til at gemme indstillingerne og genstarte.

    Hej Henrik

    Tak for dit svar. Jeg har nok ikke præciseret mit spørgsmål godt nok. Det jeg søger er – hvordan jeg aktiverer Disk Controller

    når jeg har ændret indstillingen i bios fra IDE til AHCI mode, motivationen er at jeg vil lægge styresystemet på den nye M.2

    NVME disk.

    Mvh. Kaj

    HenrikClausen
    HenrikClausen
    Komputer for alle

      Hej Kaj

      Jeg har sådan set forstået dit spørgsmål, men uden at have et eksemplar af bundkortet selv er det svært at gøre meget mere end at finde den officielle manual til det.

      Det er så ikke givet, at bundkortet fungerer sammen med NVMe-kortet, for det var ny teknologi, da bundkortet blev bygget. Jeg vil anbefale at finde og hente den seneste opdatering til bundkortet:

      https://www.asus.com/support/download-center

      Det kan tilføje den nødvendige indstilling. Manualen kan hjælpe dig med at finde rundt i BIOS, men i store træk vil du være nødt til at undersøge mulighederne selv, efter opdateringen.

      Forummet 'ANDET COMPUTERUDSTYR' er lukket for nye emner og svar.