initialisering af harddisk

Løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af tips tips 11 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
kedelsmeden
Registreret bruger

Hej

Jeg har en harddisk fra en harddiskoptager, som jeg ikke kan initialisere i windows, hvad skal jeg gøre for at kunne bruge den i en computer ?


 

tips
tips
Registreret bruger

    Let nok, problemet er at en computer bruger et andet filsystem og det er typisk i en moderne tid NTFS, og den harddisk fra harddiskoptageren er et andet filsystem som computeren ikke kan se, så det skal lige laves om til NTFS

     

    Prøv og installerer Easeus Partition master i computeren og så sæt harddisken til i USB stik, og åben for Easeus og sæt den til og ændrer harddisken til NTFS.

     

    Metode nr. 2, ja installerer harddisken i en computer og læg så Windows XP CD-rom i computeren, og begynd at installerer XP men brug kun XP til og formaterer harddisken, når at XP er færdig med at formaterer harddisken så åben skuffen på DVD drev så at der ikke installeres fra skiven…………

     

    Klik for stor foto og se XP formaterer 

    Hvilken model harddisk er der tale om, og hvad bruger du til at initialisere den?

    Windows’ Diskhåndtering (se skærmskud) kan initialisere enhver disk, blot computeren er i stand til at oprette forbindelse til den. Det er muligt, at de eksisterende partitioner skal fjernes først.


    kedelsmeden
    Registreret bruger

      hej

      Det virker ikke med Windows’ Diskhåndtering

      Mvh kedelsmeden

       

      tips
      tips
      Registreret bruger

        Windows kan ikke se harddisken når den er formateret i et filsystem der ikke er kompatibel med Windows, men brug metoden i #1

        Med easeus kan man i første omgang nedlægge alle partitioner og derefter oprette nye partitioner i NTFS filsystem og så kan Windows se harddisken.

        Windows XP installations CD-rom kan også formaterer harddisken i NTFS, men så skal harddisken jo sidde i en computer for at det kan gennemføres.

         

        Læs også denne link for problemer omkring harddisk.

                             ..HD kan ikke formateres – Tips..

        Til det udmærkede svar fra Tips vil jeg tilføje et par kommentarer:

        1) Diskhåndtering kan faktisk se harddiske, hvis partitioner er formatteret på måder, der ikke er kompatible med Windows – fx de forskellige Linux formater.

        2) Hvis den ikke kan ses af Diskhåndtering eller EaseUS, er der ikke meget at stille op. Jeg ville prøve under Linux, men det er kun for eksperter 🙂

        Følg Tips’ råd, brug EaseUs til at undersøge og ændre harddisken:

        http://www.partition-tool.com/

        Forummet 'ANDET COMPUTERUDSTYR' er lukket for nye emner og svar.