Installere SSD drev

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 10 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
starup3910329
Abonnent

Hej

Jeg har en stationær Pc med windows 7 og en bærbar med windows8.1.

Jeg har tænkt mig at få installeret et SSD drev på begge maskiner. Har i en udførlig vejledning på hvordan man installerer og overføre windows til det nye drev.

Alle mine dokumenter ligger på et extern drev, så det giver ingen problemer, men det kan det måske med at overføre windows og andre programmer.

Hillsen

Peter

Først og fremmest skal du sikre dig at Windows-partitionen kan være på det drev, du køber, dvs. den skal være under drevets kapacitet. Nu er det (stadig) usædvanligt at købe SSD-drev på størrelse med mekaniske drev, så det kan blive nødvendigt at formindske den partition, der rummer Windows.

Så får du brug for et program, der kopierer hele Windows-partitionen på én gang, ikke blot fil for fil. Mange SSD-drev har sådan et med i pakken, ellers kan du bruge dette, der er gratis:

http://www.easeus.com/disk-copy/home-edition/

Endelig skal du bruge et USB-kabel, så du kan tilslutte SSD’en for kopiering. Igen følger det ofte med selve SSD-disken, men gør det ikke, er det et enkelt kabel som dette, du får brug for:

http://www.avxperten.dk/dynamisk/search.asp?ord=usb%20sata

Der findes også USB3-kabler, de giver bedre hastighed.


starup3910329
Abonnent

    Hej

    På den stationære var det meningen at bruge den eksisterende harddisk på 500GB til Dokumenter og billeder. Jeg kan se at mit windows + programmer fylder ca.57GB. Jeg har tænkt at købe en 128GB SSD disk, så det skulle være nok, eller hvad?.

    Til den bærbare havde jeg også tænkt en 128GB SSD, og vil så bruge en extern hardisk hvis det bliver nødvendigt.

    Jeg har hørt at det er stor forskel på SSD diske, hvad vil i anbefale?.

    Peter

    Et 128 GB drev til en 57 GB Windows-installation lyder fint.

    Forskellene på SSD-drev er noget overdrevne – eller sagt på en anden måde, de giver alle de vigtigste fordele i form af høj hastighed og ekstremt lav søgetid. Vælg et anerkendt mærke til en god pris, det kan ikke skuffe.

    Forummet 'ANDET COMPUTERUDSTYR' er lukket for nye emner og svar.