Kloning af HDD til SDD

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  seniorproppen 10 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
loof-4704d58cac
Registreret bruger

Hej

Jeg har købt et SDD Crucial M500 (240GB) drev hortil jeg  ønsker at klone min nuværende HDD som er i en ældre Dell Lapitute laptop.  Min nuværende HDD er 80GB og har installeret  Windoews 7 32bit. Jeg anvender EaseUS Partition Master ver. 9.1.1.0, men når jeg forsøger får jeg følgende fejlmeddelse ”Destinatioon disk’s sector size is not identical with source disk” (og kan ikke komme videre i processen). Min nye SDD har ikke været brugt før og har følgende NFTS info:

Bytes per sector: 512; Bytes per cluster: 4096; Reserved sectors:0; First MFT Cluster: 786432; File record size: 1024 bytes; NFTS version: 3.01

Mvh

 

Loof


seniorproppen
Abonnent

    Til Loof

    Som jeg læser dit spørgsmål, vil du gerne have flyttet alle de 80 GB fra harddisken til dit nye SSD-drev, der ifølge det oplyste er NTFS-formatteret.

    Problemet med at overføre indholdet fra harddisken til SSD-drevet med EaseUS Partition Master er efter min første vurdering, at clonings-proceduren forsøger at overføre et antal sektorer til SSD-drevet, der er formatteret til en anden størrelse og en anden opdeling end den, der er på den mekaniske harddisk.

    Clonings-proceduren overfører ikke harddiskens partitioner med filer og mapper som sådan – men det antal sektorer hver partition fylder, d. v. s. de mapper og filer + det antal tomme sektorer, der måtte være i hver enkelt partition.

    Det burde være oplyst i brugsanvisningen til EaseUS Partition Master, hvorvidt modtager-disken (SSD-drevet) skal være formatteret og opdelt i partitioner eller være helt uformatteret, således at clonings-proceduren på grundlag af harddiskens partitionering, selv kan foretage den nødvendige formattering og partitionering af SSD-drevet.

    Prøv for en sikkerheds skyld at se efter, om der står noget om cloning eller lignende i brugsanvisningen til EaseUS Partition Master.

    Hvis der ikke gør det, så prøv for eksperimentets skyld at slette alle de formatterede partitioner på SSD-drevet, og start helt forfra med clonings-proceduren.

    Skriv venligst en tilbagemelding, så vi andre læsere også kan se, i hvilket omfang ovenstående løsningsforslag har besvaret dit spørgsmål og afhjulpet dit problem.

     

    M. v. h. ~ “Seniorproppen”

     

    Forummet 'ANDET COMPUTERUDSTYR' er lukket for nye emner og svar.