Mærkeligt stik

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Komputer for alle: Redaktionen Komputer for alle: Redaktionen 13 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
Morten Jacbosen
Medlem

Jeg har købt en af de såkaldte netbooks. Den lille bærbare er lækker, men det eneste strømkabel, der fulgte med, var et trebenet stik med sådan nogle sære skrå stik foroven. De passer kun i én af mine stikkontakter (som vel at mærke har tre runde huller). Hvad er det for et stik, og hvad gør jeg?

 

Det er et såkaldt edb-stik, du taler om. De fleste bærbare har en strømforsyning og så to forskellige strømkabler til: edb-stik og almindelige stik. Undersøg først, om leverandøren ikke bare har glemt et kabel. Siden du har et stik med tre huller, som det passer i, vil vi anbefale dig at investere i en forlængerledning med en stikdåse med runde jordstik – jordforbindelsen er en god idé og beskytter både dig og din bærbare. De trekantede ben kan godt gå i stikdåsen. Vil du bruge andet end det ene stik med jordforbindelse i huset, kan du stadig bruge stikdåsen, men du skal i stedet selv sætte et hanstik med kun to stik på i den anden ende. Er det for besværligt, kan du i en computerbutik købe et nyt kabel til strømforsyningen.

 


bjarneb
Medlem

    endnu nemmere, tag en tang og bræk det nederste stik af, så kan du bruge den både i edb-stik og almindelig stikdåse

    Forummet 'ANDET COMPUTERUDSTYR' er lukket for nye emner og svar.