Mixerpult til musik

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
Leachbanden
Medlem

Hej!

I de go’e gamle dage – for mit vedkommende taler vi om 70’ne, 80’ne og op igennem halvfemserne – indspillede jeg tonsvis af miksede musik-kassettebånd, som alle havde den finesse, at melodierne overlappede hinanden med glidende overgange, altså nonstop musik i hele båndets længde. Indspilningerne var sat i system således, at to grammofoner og en spolebåndoptager (senere også en cd-afspiller) var tilsluttet en analog mixerpult og “kørte” skiftevis med overførsel til en kassebåndoptager.

I dag har jeg al min musik liggende i inddelte arkiver på eksterne harddiske, men jeg kan ikke “lege” med musikovergangene og ikke fade ind og ud på pc’en – det, som venner, arbejdskammerater, familie mm. i “gamle dage” kaldte wow-effekten! – og slet ikke overføre miksningen til skrivning på en cd-skive. Har forsøgt med Nero, men det har ikke de ønskede, avancerede egenskaber. Og det irriterer mig faktisk, at sligt ikke kan lade sig gøre i vores digitaliserede tidsalder, hvor alt efter sigende skulle være anderledes og meget lettere tilgængeligt.

Så mit måske lidt drilske spørgsmål er, om der findes et pc-program med en visuel mikserenhed, som kan “fjernbetjenes” med mus eller piletaster? For alternativet – en “almindelig”, digital mikser – koster en bondegård og fylder tilmed så meget på skrivebordet, at der ikke bliver plads til ret meget andet.

På selve pc’en har jeg to dvd-drev, derudover to eksterne tilsluttet.

Håber, I kan hjælpe mig.

Mvh.

George W. Leach

 

 

Der findes en del afspillere – WinAmp er ifølge min hukommelse en af dem – der kan klare den glidende overgang, når den afspiller en serie numre. Hvis det er tilstrækkeligt til at løse din opgave, vil det gøre sagen temmelig enkel.


Leachbanden
Medlem

    Tak for svaret. Jeg kender WinAmp og har kun godt at sige om programmet, men det forholder sig sådan, at jeg selv vil “bestemme” overgangenes udførsel – individuel fading up and down af lydstyrken og med samtidige individuelle, variable antal sekunder – for min udøvelse temmelig vigtige faktorer for resultatet af indspilningerne. WinAmp, Nero og såmænd også Windows Media Player “tillader” ikke sådanne overgange og “kvæler” faktisk effekten.

    Desværre…

    Mvh.

    George

     

    Hov, det burde jeg have fulgt op på. WinAmp har (mindst) et plug-in til formålet.

    Forummet 'ANDET COMPUTERUDSTYR' er lukket for nye emner og svar.