sony prs T1 e-book reader

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 1 måned siden.
Oprettet af
ama2ren
Medlem

Har lige anskaffet mig ovennævnte e-bogsreader og jeg kan se, at jeg via wifi kan gå på mit eget trådløse netværk med den. Jeg vil nu spørge om følgende. Jeg kan både købe bøger og låne på nettet direkte via readeren. Men da jeg skal opgive nogle personfølsomme data for at gøre det – cpr nummer – visakortoplysninger mv. vil jeg vide, hvordan det ligger med sikkerheden her. På min pc har jeg diverse sikkerhedsprogrammer, men det har jeg jo ikke på min reader, så er det ok at bruge den direkte, eller bør jeg “gå over computeren”

Med venlig hilsen

 

To svar på dette:

1) Din trådløse forbindelse bør være krypteret, helst med WPA. Er den det, er der ingen der lytter ind på dit trådløse net. 

Andet svar:

2) Felter til indtastning af CPR-nummer og VISA oplysninger vil i browseren være sikret (kig efter https i adressen), og selvom vi ikke kan få det direkte bekræftet i manualen (det er ikke omtalt), går jeg som en selvfølge ud fra, at SONY også bruger det i kommunikation med boghandel siden. Det ville blive en PR skandale for dem, hvis nogen afslører svagheder og hacker deres reader. Det er ret nemt at se på trafikken og afgøre, om den er krypteret eller ej – det ville en blot nogenlunde kompetent computernørd klare på et kvarter.

Jeg ville ikke være bange for at bruge enheden direkte. Af ren nysgerrighed vil jeg også foreslå redaktionen at følge op og spørge SONY direkte om det.


ama2ren
Medlem

    Jeg takker for det gode og instruktive svar  🙂

     

    Forummet 'ANDET COMPUTERUDSTYR' er lukket for nye emner og svar.