USB adapter til IDE Harddisk

Løst
Dette emne indeholder 8 svar, har 4 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
AdamK
Medlem

Jeg har købt en adapter til at tilslutte nogle gamle IDE harddiske gennnem USB til min nye computer. Det sker meget sjældent at den nye computer genkender at den  gamle harddisk er tilsluttet igennem USB. Man bliver træt af prøve igen og igen. Findes der en løsning/opskrift på en mere stabil tilslutning.

 

 

Det ville være godt, hvis du gav flere detaljer om problemet, især hvilken adapter, du har købt, og om det er bestemte harddiske, der er problemer med.

Hvis det er 2½ ” harddiske, der trækker strøm fra computeren, er det muligt at de får for lidt og derfor ikke kommer ordentligt ‘fra start’, hvor de har brug for ekstra meget for at komme op i fart.

Min erfaring er i øvrigt, at bokse er mere pålidelige end løse kabler, jeg har indimellem haft bøvl med den slags kabler. 

jan larsen
jan larsen
Supporter

    Jeg blander mig lige lidt….

    En hel del af de gamle harddiske er udstyret med nogle små jumpers (små plastikdimser) på bagsiden som har til opgave at definere om de skal virke som henholdvis master eller slave (afhængigt af hvor mange fysiske diske der var monteret i pågældende computer). Dette system bruges ikke i moderne pc’er og de skaber næsten altid en form for konflikt når man forsøger at tilslutte en gammel hd der er sat op som master via usb.

    Find en pincet elle lignende og hiv disse jumpers ud – der er tit 2-3 stykker og de skal ud alle sammen og det lader sig let gøre med et lille træk direkte bagud…

    Jeg blander mig tilbage 🙂

    Helt præcist skal diskene være sat op som ‘Master’, ellers forventer den at have en anden harddisk at arbejde sammen med, og så går det galt. Jan tager desværre fejl, når han siger at det giver konflikt over USB-porten – set derfra er der ingen problemer. Det ligger ude ved disken selv.

    Det er desværre ikke så simpelt at man bare skal trække alle jumpers af, men heldigvis plejer der at være trykt eller præget en lille vejledning på hver disk, så man kan se nøjagtigt, hvordan denne model skal behandles.

    Og den skal stå som master – ellers fungerer den indbyggede controller ikke.


    Anonym

      Hej Henrik

      Du skriver at den skal stå som master jeg har en seagate hd.som jeg sætter i usb med en adapter og der skal jumpers sættes ud for enable cable select for at den virker.

      Mvh

      Klaus

       

      Cable Select er også en mulighed. Det har bare givet så mange underlige problemer i tidens løb, at jeg normalt ikke anbefaler det. Master burde være den sikre løsning – men hvis din USB adapter kræver Cable Select, er det naturligvis, hvad du skal bruge.

      jan larsen
      jan larsen
      Supporter

        Øv – så har jeg alligevel taget fejl alle de gange jeg har fjernet samtlige jumpere for at få harddisken til at køre via usb – det skulle de bare vide, harddiskene….

        Man har jo lov at være heldig 🙂

        Jumperne kan også gøre andre ting, fx. begrænse diskens nominelle størrelse, så der kan være andre årsager til at de kan være forstyrrende.

        I alle tilfælde bør man læse instruktionen på harddisken først.


        AdamK
        Medlem
          Jeg svarer først nu, da det tog lidt tid at teste alle muligheder. Den adapter jeg købte består af usb kabel med IDE og SATA stik. Dertil følgte AC strøm adapter med et stik der passer til de gamle 3,5″ harddiske. De harddiske jeg havde problemmer med er de store 3,5″ diske.
          Efter at alle diske blev sat op til master kom jeg i kontakt, men ikke med alle. Jeg brugte EASEUS partition master og her skulle jeg bruge REFRESH for at vække nogle af harddiske. Nu er jeg i hvert fald sikker på at alle parametre blev indstillet korrekt, så må de diske der ikke kan tilsluttes være på en eller anden måde defekte.
          Mvh.
          Adam
          Forummet 'ANDET COMPUTERUDSTYR' er lukket for nye emner og svar.