USB3 Express Card i gl XP maskin

Løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 13 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
jackdn
Medlem

Jeg har en 1½ år gammel bærbar med høj ydeevne. Den havde Vista da jeg fik den, men jeg har installeret min egen Windows XP Pro. Og den er kun bestykket med USB2 og kun med plads til de “gamle” 54 mm. brede PCMCIA kort.

Nu har jeg købt en stor USB3 Harddisk til sikkerhedskopiering, og for at få det til at fungere, en 2-Port USB3 Express Card (af mærket Trendnet, model TU3-H2EC). For at få denne 34 mm. Express Card til at fungere, har jeg også købt en såkaldt PCMCIA CardBus Adapter -> Express Card 34mm (af mærket DeLock).

34 -> 54 mm Adapteren installerede sig selv uden problemer. Men selve USB3 Express Card’en har været umulig at få noget ud af.

DESVÆRRE SKER DER INGENTING, NÅR JEG SÆTTER EXPRESS CARD’EN I MASKINEN.

Den kan ikke genkende den – der kommer ikke nogen besked om “der er fundet ny hardware”. Og der kommer ikke et drev bogstav frem i Stifinderen, når jeg sætter noget i USB kontakterne.

MEN, jeg har bl.a. prøvet at sætte en (almindelig USB2) udvendig Harddisk til, som ikke har sin egen strømforsyning, men bruger strøm fra USB forbindelsen. Det mærkelig er, at HDen’s ledlys lyser op, men computeren giver ikke noget drevbogstav, og kan bare ikke læse, at der er noget indhold på harddisken! Træls!

Er der nogen, der kan hjælpe?

mvh, Jack

Altså to forskellige problemer..?

USB3 kortet må have en driver, der skal installeres for at få det til at virke. Følger der ikke en CD med, hvor den ligger på? Forhåbentlig er der en Windows XP udgave.

Hvis USB2 harddisken har strøm nok (der kan være to stik, der skal tilsluttes), ligger problemet formodentlig i Windows’ tildeling af drevbogstaver, specifikt at den prøver at tildele et drevbogstav, der allerede er i brug.

Du skal ind under Computeradministration / Diskhåndtering for at skifte drevbogstavet. Find den eksterne harddisk, højreklik på partitionen, vælg redigering af drevbogstav, og tildel den et fra listen. Så skulle den dukke op.

Det var dog irriterende…

Jeg vil gerne have lidt flere detaljer om de USB-harddiske, du sætter til. Fortæl gerne lidt om mærke, model og kapacitet.

Så vidt jeg kan forstå, er der en 2½ tomme og en 3½ tomme. Den lille på 2½ tomme har typisk et USB-kabel med to stik i den ene ende, så den kan sættes i to USB-porte samtidig. Det kan være nødvendigt for at skaffe strøm nok, hvis computeren er lidt ‘nærlig’ med strømmen (læs: Overholder standarderne til punkt og prikke). Ved at sætte begge stik til på en gang får harddisken med sikkerhed strøm nok, og det kan være nødvendigt for at den kan køre korrekt.

Den anden enhed må så være en 3½ tomme disk med ekstern strømforsyning. Da USB3 er bagud kompatibelt med USB2, vil jeg i første omgang foreslå dig at slutte den til en af de ældre porte i computeren og arbejde på at få kontakt til disken der. Det vil ganske vist begrænse hastigheden til ca. 20-25 megabyte/sekund, men det er bedre at have kontakt til den ved den lavere hastighed, og derefter undersøge, hvorfor USB3-portene ikke fungerer.


jackdn
Medlem

    Hej Henrik

    Jeg HAR fulgt dine råd – installeret driveren igen og igen – sat strøm på – og forsøgt med Computeradministration. Problemet er, at der viser sig slet ikke noget drevbogstav, som jeg kunne ændre på – og heller ikke et drev, der mangler et bogstav.

    Jeg er blevet stædig, og har nu købt en helt anden 2-Port USB3 Express Card – Trust, 2 Port USB 3.0 Notebook ExpressCard. MEN IGEN – samme problem – de ting jeg putter i card’en lyser op, og dvs. de får strøm. MEN de kommer overhovedet IKKE på nogen måde frem i Stifinderen. Dvs. at selvom jeg fjerner alt andet USB hardware, som evt. kunne konflikte med ExpressCard’en, så kommer der ikke noget frem, som jeg kan arbejde med.

    HJÆLP!


    jackdn
    Medlem

      Jeg troede jeg skrev det tidligere – Jeg har sat den strøm til, som der kan sættes til. F.eks. kan der sættes strøm til begge de USB3 Express Cards, som jeg har købt og installeret. Jeg har forsøgt både med og unden strøm.

      Jeg har forsøgt med 2 forskellige harddisks, og med 2 forskellige Memory sticks. 

      Den “gamle” harddisk (½år gammel) er en 2½ tomme 320Gb, model Go fra Packard Bell. Den er en USB2 harddisk, uden sin egen strømforsyning, men den fungerer fint i de “gamle” porte. I de nye USB3 porte, lyser den op og jeg kan lige høre, at den kører rundt (dvs at den får strøm) men den kan ikke “ses” i Stifinderen (så jeg bl.a. ikke kan skifte drevbogstav på den, som foreslået af en anden).

      Den “nye” harddisk (som er årsagen til denne henvendelse) er en Medion MD 90146. Den er en 3½ tomme 1000 Gb, og den er til USB3. Den har en strømforsyning – som jeg selvfølgelig har brugt – såvel som en særlig USB3 kabel. Og jeg har forsøgt både med denne og en almindelig gammel USB2 kabel. Heller ikke denne harddisk kan “ses” af computeren – undtagen hvis jeg sætte den i en af computerens “gamle” USB2 porte.

      Jeg har også forsøgt med en Kingston og en Verbatim memory stick – begge 8 Gb. De lyse begge op, men kan ikke “ses” af computeren. Selvom de selvfølgelig både kan ses og fungerer 100% i computerens gamle USB2 porte.

      Der var én der foreslog at problemet er at jeg installerede min egen Windows XP på en Vista maskin. At bl.a. XPs alder og mangel på de nødvendige, omfattende opdateringer, kan være årsagen. Og at jeg burde installere en Windows 7. Jeg tænker at det måske er den rigtige løsning. Desværre har jeg delvis nogle gamle programmer, som jeg er bange for, ikke vil fungere med Windows 7. Og delvis tror jeg, det bliver en kamp at få det hele overført. Derfor har jeg ikke haft lyst til at prøve en så drastisk løsning.

      Tak for de ekstra oplysninger, herunder også strømtilslutning. Jeg måtte lige sikre mig, at det var gjort korrekt – vi har indimellem læsere, der overser så enkle ting.

      Det gør det klart, at problemet ligger i USB3-kortene. Jeg har selv haft tilsvarende kvaler med mit ASUS USB3-kort, der nægtede at genkende visse harddiske. Her forsvandt problemerne, da jeg opdaterede firmwaren til nyeste udgave. Opdateringen var en ganske ukompliceret procedure.

      Derfor vil jeg foreslå, for begge korts vedkommende, at undersøge om der eksisterer opdateringer på producenternes hjemmeside. Først firmware, og dernæst de tilhørende Windows-drivere.

      Og så længe producenten leverer en driver til Windows XP, kan du gå ud fra at kortet faktisk virker i den gamle Windows-udgave. Umiddelbart tror jeg ikke, problemet ligger der.

      Forummet 'ANDET COMPUTERUDSTYR' er lukket for nye emner og svar.