Videokonvertering

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
CALYSK
Medlem

Jeg har på en nylig ferie optaget små videoklip med mit Canon Powershot 220SX. Efter de er lagt over i min PC, er de 2 første markeret som videoklip og resten som Quick-time film. Windows moviemaker kan kun indlæse videoklippene. Hvorfor er de forskellige og hvordan løses problemet så jeg kan behandle dem i moviemaker???.

Det undrer mig først lidt, at der overhovedet er to klip i et andet format end QuickTime, men det væsentlige er at tage hånd om .MOV filerne:

QuickTime (.MOV, iFrame) er standardformat for dit kamera. Det er glimrende, hvis du har et program, der kan bruge det direkte, og noget skidt, hvis du ikke har – hvad der er tilfældet her. For selvom Movie Maker understøtter .MOV filer, går det galt med iFrame varianten:

http://explore.live.com/windows-live-movie-maker-file-types-faq

Heldigvis er det forholdsvis nemt at konvertere til andre formater, for eksempel .MP4, .AVI eller MPEG-2. Der er mange programmer, der kan klare opgaven. Mine favoritter er disse:

Format Factory:
http://www.formatoz.com

Any Video Converter:
http://www.any-video-converter.com/products/for_video_free

Begge er gratis. Det er umiddelbart en smagssag, hvilket program du foretrækker – men virker det ene program ikke med den nye .MOV variant, kan du prøve den anden.

Forummet 'ANDET COMPUTERUDSTYR' er lukket for nye emner og svar.