7200 RPM. Seagate 1000 GB.

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af tips2 tips2 1 år, 5 måneder siden.
Oprettet af tips2
tips2
Registreret bruger

Min computer er med Windows 10 og spørgsmålet er hvor mange timer kan harddisken holde, ja hvor gammel kan den blive, ja den har på nuhverende tidspunkt kørt 1320 timer.

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

  Som tommelfingerregel anbefaler vi at skifte harddisken efter fem års normal brug. Og det er en del mere end 1320 timer. Men spørgsmålet har ikke et helt enkelt svar, for harddiske er bygget til forskellige formål. En standard harddisk i en almindelig PC er bygget til at køre otte timer dagligt, og derefter hvile. Hvis du bruger PC’en på en måde, der ligner det, holder harddisken typisk mindst fem år.

  Har du derimod pc’en kørende døgnet rundt, slides harddisken noget mere. Her ville det være godt at skifte til en model, der er beregnet til serverdrift, altså at blive brugt uden hvilepauser. De koster lidt mere, men det er ubetinget pengene værd, når værdien af dine data regnes med.

  Så hvis de 1320 timer er fordelt over et halvt års almindelig brug, holder harddisken en del år endnu

  tips2
  tips2
  Registreret bruger

   computeren er købt 14-10-2013 og er dermed 6 år gammel, ja jeg bruger den ikke så meget, så 1320 timer er jo ikke så slemt, håber at den kan holde 5-6 år mere

   HenrikClausen
   HenrikClausen
   Komputer for alle

    Fordelt over seks år er 1320 timer bestemt ikke meget. Det er faktisk så lidt, at den største risiko ikke er slid, men alder. Så uanset at du ikke har slidt ret meget på harddisken, bør du lige have styr på sikkerhedskopieringen. F.eks. med dette program fra Fordelszonen:

    https://fordelszonen.komputer.dk/programmer/backup/paragon-backup-recovery

    tips2
    tips2
    Registreret bruger

     Tak for hjælpen og godt nytår…………….

     Du skal være abonnent for at skrive et indlæg