æder GB

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
flemseboy
Medlem

hej min pc æder min harddisk for GB, jeg har ikke installeret noget de sidste 14 dage og alligevel har den taget ca 10 GB og aner ikke hvad der er blevet installeret andet end opdateringer, jeg bruger Windows 7 og har snart ikke mere plads på min hardisk og den tapper mig lige så langsomt (128GB) nogen der kan hjælpe mig

Først bør du  være opmærksom på almindelige pladsslugere som Papirkurv og midlertidige filer. Hvis papirkurven er proppet, løses problemet ved at tømme den, ligesom der kan være flere gigabytes at hente ved at slette midlertidige filer. 

Men der er et andet bud på, hvad der spiser pladsen, nemlig Shadow Copy.

Bare rolig, der er slet ikke så suspect, som det måske lyder. Shadow Copy tager automatisk kopier af foregående versioner af systemfiler og dokumenter, så hvis du redigerer video eller arbejder med andre store filer, synker den ledige diskplads løbende, selvom der ikke bliver installeret noget nyt.

Og: Diskpladsen bliver automatisk frigivet igen, når det er nødvendigt.

Der er dog en metode til at genvinde diskpladsen med det samme:

1) Start en Kommandolinje ved at taste cmd i Windows’ søgefelt.

2) Tast vssadmin delete shadows /for=c: /oldest og derefter Enter.

Det rydder op og fjerner de ældste ’skyggekopier’ fra harddisken, så der frigøres diskplads.

Efter al den teknik er der nu ingen grund til at tage det alt for tungt, indtil harddisken nærmer sig at være fuld: Både Papirkuven og Shadow Copy sletter automatisk de ældste filer, når der bliver brug for det. Det samme gælder desværre ikke midlertidige filer.

Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.