Ang. Video-program

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
Tanja
Medlem

Hej “Komputer For Alle” – Medarbejder.

Først fortæller jeg hvad for en computer jeg har.

ASUS – Model P7P55D – Grafikkort: Radeon HD 4890 – Memorycard – Tybe: DDR3 Size 6144 bytes – Windows 7 64-bit

På C-drev er brugt 160 GB ud af 527 GB – hvis det evt. har interesse !

Problemet er, at jeg her i weekenden skulle redigere en videofilm på Pinnacle Studio 12, hvad jeg gjorde – og derefter ville lave en AVI-fil ! – men medens AVI-filen er ved at køre, lukker computeren ned med blå skærm – og en masse tekst, som jeg ikke kan nå at læse ! – Den lukker helt ned, hvor jeg må starte ved at tænde computeren.

Dette prøver jeg adskellige gange, da jeg ikke lige tror mine øjne – og jeg redigerede film i sidste måned og dér kørte alt som det skulle ! (Bruger tit mit Video-program!)- Jeg har så også prøvet at afinstallere programmet og installerede det igen – men samme problem !

Jeg tror så umiddelbart, at det er Pinnacle, som har en fejl og afinstallerer det og køber AVS Video Editor 6.0 – og finder ud af, at da jeg har sat filmen i “Timeline” – og vil se den ( skal der evt. klippes i den) – men medens den kører, hvor jeg både ser filmen og hører lyd, så sker der bare det samme ! – Computeren lukker ned med blå skærm – og stadig med tekst, som jeg ikke når at se!! – men i dette tilfælde, sker der det at computeren går ligesom i “Genstart” – det andet lukkede bare ned, hvor jeg manuelt måtte starte igen.

Jeg skal også lige sige, at i forbindelse med at computeren bliver startet op inden jeg når “Skrivebordet”, kommer der et tidspunkt en skrivelse på sort skærm, at jeg mangler et eller andet- måske driver/ hardware/ controller – men kan stadig ikke nå at læse hvad der står. – Først noget som jeg har opdaget efter “problemet” !!

Jeg har været i “Enhedshåndtering”, og se om der evt. kunne være noget der ikke er opdateret – har ikke fundet problemer dér ! – og jeg har via “DriverFinder” opdateret – så umiddelbart kan jeg ikke finde ud af hvad der er galt og hvad jeg mangler eller hvad jeg skal gøre!

Jeg har selv tænkt på, om det evt. kunne være mit grafikkort, som er gået i u-du, men hvor kan jeg evt. se hvad jeg mangler af driver eller hardware, som evt. ikke virker ?? – Jeg har vitterlig prøvet meget og håber inderligt på “Hjælp” – Det er en meget stort problem for mig, da jeg tit redigere videofilm !

Skal også lige sige, at alt hvad jeg har af dokumenter/billeder/ video liggger på en ekstern harddisk, men den kan jeg sagtens bruge i alt andet sammenhæng og jeg havde også lagt den video-film på C-Drev for at prøve om det evt. kunne være den ekstern harddisk der var problemer med, men det var det ikke ! – Jeg har kun programmer liggende på C-Drev ! – Jeg kan også se de film som jeg har download på computer/ ekstern harddisk i Windows Media Player uden problemer !

Mange Hilsner

Tanja

 

 

Tak for de mange detaljer, det er en god hjælp til at finde problemet. I øvrigt en dejligt moderne PC med gode komponenter.

Meddelserne på skærmen har fejlkoder, der kan være nyttige til at finde ud af, hvad der præcist går galt. Du kunne eventuelt sidde klar med et kamera for at fange de mange detaljer, og derefter vedhæfte dem til sagen her.

For trods de gode detaljer er der ikke noget klart spor her. Jeg har dog en mistanke, nemlig varme. Det ser ud til at den bryder sammen, når den virkelig skal bestille noget, og det kunne tyde på en underdimensioneret CPU-køler, dårlig montering eller andre ting, der får CPU’en til at blive varm og give op.

Der findes forskellige programmer, der lader dig følge med i computerens temperatur, f.eks. det udmærkede SpeedFan, der kan hentes her:

http://www.almico.com/speedfan.php

En CPU i en stationær computer må ikke blive varmere end 70 grader Celsius, og skal helst holde sig under 60. Ryger den over 70, ligger problemet her.

Selvom det principielt kunne være grafikkortet er det mindre sandsynligt, for det er som regel CPU’en, ikke grafikkortet, der bearbejder de store datamængder.

Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.