aut. opdatering af programmer

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 1 måned siden.
Oprettet af
mortendiedrichsen
Abonnent

Hej.

Jeg har lige læst om et program der automatisk skulle kunne opdatere alle ens programmer på computeren selv.

programmet hedder “Personal Software Inspector” – i daglig tale PSI

Kender i noget til det?

I og med at det er et gratis program, kunne man så forstille sig at der var en lille “hage” ved programmet, fek.s at det logger nogle oplysninger om en?

Hele problemet ligger i at en af mine venner lige har fået virus på computeren.

Computeren startede op med et skærm billede hvor der stod “POLITIET Kongeriget Danmark”  og så en masser forklaringer om hvorfor det stod der og hvad man skulle betale.

Jeg startede computeren om i “fejlsikret tilstand med kommandopromt” og kunne så via commandoen rstrui.exe  få computeren tilbage i sin oprindelige stand.

Jeg kunne herefter se at java ikke var opdateret, og går ud fra at virussen er kommet den vej igennem.

Derfor tænkte jeg at det var smart at installere dette program, så min makker ikke kommer ud for at java eller andre programmer ikke er opdateret, og får virus igen.

Typisk siger java jo selv at den skal opdateres, men da han ikke har meget forstand eller tiltro på computere og programmer klikker han ofte uvidende nej til allet opdateringer der bliver anbefalet.

håber i kan hjælpe.

på forhånd tak.

Mvh. Morten

Ja, Personal Software Informer, forkortet PSI, er et udmærket (dansk) program, der netop jagter forældede programmer og sikkerhedshuller. Det er nemt at bruge, det kan jeg anbefale.

Den slags mafia-virus er der desværre mange af efterhånden, og alt det vrøvl om politi er rent bedrag. Din mistanke om Java er fornuftig, omkring halvdelen (!) af samtlige virus/hacker angreb kommer den vej.

Brug glad Secunia PSI, det virker fint.

Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.