Bærbar husker ikke dato

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af jan larsen jan larsen 12 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
Cor Keyzer
Medlem

Min bærbare Acer Aspire 5732Z (windows7 -64bit), købt november 2009, husker ikke dato og klokkeslæt når jeg slukker den.

Hver gang jeg starter den er datoen 1-1-2001  og skal jeg indstille den rigtige dato og tid igen. Hvis jeg en gang glemmer det så kan jeg ikke komme på hjemmenetværket og får jeg problemer med sikre websteder, som homebanking.

Kan I hjælpe mig med at løse problemet ?

 

 

 

 

jan larsen
jan larsen
Supporter

    Noget kan tyde på at batteriet på din bærbare er ved at være brugt op – og her taler jeg ikke om det store batteri som oplades hele tiden, men det lille batteri som holder bios vedlige så man altid kan starte med alle oplysniger intakt.

    Batteriet sidder bag én af klapperne på undersiden af pc’en – find den rigtige og skru den af med en lille stjerneskruetrækker. Det er som regel et knapcellebatteri af typen C2025 elller C2032. Tag måske lige et kig før du køber et nyt i en hvilken som helst foto- eller computerforretning. Udgift: under 30 kr.

    Husk at pc’en skal være slukket helt, og netledningen fjernet, inden du udskifter batteriet.


    Cor Keyzer
    Medlem

      Hej Jan,

      Tak for dit hurtigt svar. Jeg har skruet begge klapper af (der er kun 2) og bag den  ene er harddisken og den andre hukommelse. Jeg kan desværre ikke finde batteriet der. Jeg har tænkt mig at skille hele undersiden af og se om jeg kan finde batteriet der, men jeg ved ikke om jeg måske kan ødelægge komputeren med det.(?)

      Venligst,

      Cor

         

      jan larsen
      jan larsen
      Supporter

        Nu har jeg googlet lidt for at finde en manual til din pc – det ser faktisk ikke ud til at det lille battery er nemt tilgængeligt på lige den model (på min egen HP sidder det lige for og er nemt at vippe ud) og du skal have skilt ret meget ad for at komme til det, hvilket jo altid indebærer en risiko hvis man ikke helt sikker på hvad man har med at gøre – risikoen for at gøre noget galt stiger jo når man griber dybere ind i sagerne.

        Du må gøre op med dig selv om du tør skille ad eller om det er bedre at smutte ned til et værksted.

        Og husk så lige på at mit forslag kun er et kvalificeret bud på en sandsynlig løsning og at det muligvis kan vise sig at batteriet intet fejler.

        Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.