Bios problem i forbindelse med Windows 8

Ikke løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Christian Bugge Christian Bugge 9 år, 1 måned siden.
Oprettet af
john
Medlem

Hej!

Jeg har en Acer Iconia W500 (født med Windows 7, men opgraderet til Windows 8.1 og fuldt opdateret med seneste servicepakke).

Nu er det sådan at jeg godt ville prøve at bruge den til forskellige eksperimenter, men konsekvensen af Win 8 installationen er jo at BIOS er blevet ændret, og derfor er det mig ikke muligt at boote fra noget som helst (andet end HDD’en selvfølgelig). Det ser ud til at tastaturet (tilsluttet via USB2) først virker når Windows er indlæst. Jeg kan ikke engang komme ind i BIOS da ALLE taster er virkningsløse.

Iøvrigt er jeg ikke specielt forgrint af Win 8, selvom jeg har tweaket den til at ligne Win 7 mest muligt, bl. a. med “Classic Shell”.

Tør jeg forsøge at bruge Avancerede indstillinger – “Genoprettelse af systemafbildning” (jeg har den oprindelige Win 7 Fabriks DVD), og vil det bringe BIOS tilbage til den hidtidige standart?

Efterfølgende har jeg også testet min Asus Zenbook UX31E (også født med Win. 7, men efterfølgende formateret og forsynet med en clean windows 8.1 installation) med samme resultat. Den har jo ikke tastaturet tilkoblet via USB, men alligevel virker tastaturet først når Windows er indlæst. Altså INGEN mulighed for at få adgang til BIOS.

Hvad har Microsoft gang i? Det synes at man vil låse brugerne fast til Win. 8 når man først har installeret det en gang.  Det er efter min mening meget betænkeligt.

Venter spændt på svar.

Med venlig hilsen

John 

 

Christian Bugge
Christian Bugge
Registreret bruger

    Hej John

    Jeg beklager, at dit spørgsmål er blevet overset. Er det stadigvæk aktuelt?


    john
    Medlem

      Jeg er åbenbart ikke bedre. Jeg har også overset dit svar.

      Ja problemet er i høj grad stadig aktuelt, og jeg ser frem til mulige løsninger.

      Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.