C -drev og D- drev

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af jan larsen jan larsen 12 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
bodila
Medlem

jeg havde problemer med plads på min PC, da D- drevet,benævnt data(D:) var næsten fyldt op med filer som jeg tror der var gamle back up taget med wistas indbyggede  program til dette.  jeg slettede alle disse filer, tror ikke det har ændret noget på min PC, forhåbentligt var det ikke der har med kopier til styresystemet at gøre. min PC er delt i 2 partioner med ca. 111 GB i hver(ialt 250 GB på hele min PC)nu har jeg et  næsten tomt D-drev, er det smart at bruge dette til alle mine billedfiler, eller til Progammerne, eller kan jeg ikke have programmer på D- drevet når jeg har filerne jeg arbejder med på C-drevet, benævnt Acer(C:)  

bodila

jan larsen
jan larsen
Supporter

    Du kan meget passende bruge D-drevet til billed- og andre datafiler, men du kan for den sags skyld også bruge det til programmer og også både til programmer og datafiler – du bestemmer næsten selv når bare du bevarer styresystemet på C-drevet.

    Der er næsten frit valg på alle hylder, men da det er en rigtig god ide (for overskuelighedens skyld) at adskille datafiler og programmer vil det være fornuftigt at bruge D-drevet til dette


    bodila
    Medlem

      er det mindst kompliceret at flytte alle programmerne til d- drevet undtagent styresystemet?  Er det bare at trække mappen der hedder programmer over på d-drevet, eller skal jeg vælge klip og indsæt? Det er jo en stor mappe på 6,33 GB. Mappen Widows må jo være styresystemmappen, og den skal jeg selvfølgelig ikke røre ved. men der er jo en masse andre mapper der fylder meget og som vel også er programmer? jeg vedhæfter lige et skærmskud af  Acer C

       

      bodila

      jan larsen
      jan larsen
      Supporter

        Nej, nej!! – Stop!!

        Jeg har vist ikke forklaret mig tydeligt nok – du kan ikke bare flytte programmer på den nemme måde. Det lader sig fint gøre med datafiler – altså billeder, musik og dokumenter m.m, men lige så snart det drejer sig om programmer er det noget mere omstændigt.

        Programmer har som regel en hel del filer liggende i systemmappen og andre steder og hvis du bare flytter programmappen går der grundigt koks i alle de implicerede programmer, der så ikke kan finde hoved og hale i sig selv og derfor ikke kan fungere.

        Hvis du vil flytte dine programmer er du nødt til at fjerne dem først vha. f.eks. ‘fjern programmer’ i kontrolpanenel og derefter installere dem igen helt forfra.

        Ved en nyinstallering af programmerne får du altid mulighed for at vælge en destinationsmappe og her kan du så vælge at installere dem på D-drevet i den anbefalede mappe og så havner tingene på deres rette plads.

        Det er større operation at flytte alle sine programmer og jeg vil klart anbefale at du nøjes med at flytte dine datafiler og så måske flytte dine programmer lidt ad gangen eller i hvert fald hvis du installerer nye programmer, at lade dem installere på D-drevet.

        Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.