CD drev

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  lau 13 år siden.

lau
Abonnent

    En PC ekspert kunne sikkert komme med et par relevante bud, men indtil da kunne en ide være at slå slumrefunktionen fra.

    Tao
    Tao
    Supporter

      Problemet burde kunne løses med firmwareopdatering. Firmware er en form for operativsystem i et stykke hardware, som fortæller hardwaren hvordan det skal køre. Mange enheder i din computer har firmware, men ikke alle.

      1) Først skal du finde ud af hvilken det eksakte modelnavn og fabrikant af dit cd/dvd-drev. I startmenuen skal du højreklikke på Computer og vælge Egenskaber. Tryk på Enhedshåndtering i panelet til venstre. Dette åbner en liste over det meste af hardwaren i din computer. Udvid dvd/cd-rom-drev og her kan du se modelnavnet for dit drev. Du kan finde fabrikanten ved at skrive modelnummeret ind i Google.

      2) Nu skal du finde firmwareopdateringen. Åbn fabrikantens hjemmeside for at få den. Skriv modelnummeret efterfulgt af firmware. Du vil nu få vist den seneste opdatering.

      3) Download firmwareopdateringen. Hvis den bliver henttet i en zipfil er det meget vigtigt at du udpakker hver eneste fil, før du kører opdateringen. Før du forlader fabrikantens hjemmeside, så se efter om de har nogle instruktioner til hvordan opdateringen skal installeres. Se også efter om der var nogen instruktioner med i den ‘pakke’ du downloadede (dette vil typisk være en pdf-fil).

      4) Det er meget vigtigt at din computer forbliver tændt og ikke fryser under opdateringsprocessen. Luk derfor alle unødvendige programmer før du starter opdateringen. Slå dit antivirus og andet beskyttelsessoftware fra under opdateringen, så de ikke stopper processen. Norton og McAfee afbryder ofte processen fordi de tror der foregår noget dårligt. (Kør heller ikke opdateringen under stormvejr, da dette måske også afbryder opdateringen). Grunden til al denne forsigtighed er, at firmware som sagt er hardwarens operativsystem og hvis man afslutter halvvejs, står du med hardware der ikke virker.

      5) Nu ved du hvordan opdateringen virker. Hvis fabrikantens instruktioner er anderledes end de følgende, skal du selvfølgelig følge dem. Det meste af tiden vil du have downloadet en .exe-fil. Åbn den og der burde være en ret simpel grænseflade. Det eneste du behøver at gøre er at trykke på Start eller Download og det sender den nye firmware til hardwaren.

      Held og lykke med det!

      Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.