Computer tænder selv efter dvale

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af jan larsen jan larsen 12 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
presac
Registreret bruger

Her i en længere periode har min bærbare computer det med at tænde af sig selv efter at jeg har sat den i dvale. Det giver nogen problemer når den ikke er sat til opladning, for så løber den af gode grunde tør og må slukke for at undgå problemer.

Min computer er en Sony Vaio VPCF1 med Windows 7 Home Premium

jan larsen
jan larsen
Supporter

    Du må nok en tur omkring egenskaber for dit netkort og rette i strømstyringsplanen for kortet. Det er sandsynligvis fordi der starter en opdatering eller lignende i baggrunden og som så sender pc’en på nettet.

    Højreklik på dit netværksikon på processlininen og åbn netværks- og delingscenter og vælg så ‘rediger indstillinger for netværkskort’ – højreklik på dit kort og vælg ‘egenskaber’ og ‘konfigurer’ – aktiver nu fanen ’strømstyring’ – Her skal der være hak ud for ‘tillad computeren at slukke for denne enhed….’

    Ovennævnte procedure kan tilgås på adskillige andre måder lige som så mange andre funktioner på pc’en, men man kan jo ikke nævne dem alle….


    presac
    Registreret bruger

      Hakkene var allerede sat, og den fortsætter med at starte af sig selv.

      jan larsen
      jan larsen
      Supporter

        Det kan også tænkes at der er en opgave der starter ‘af sig selv’ og som derved får pc’en til at vågne – kig i ‘opgavestyring’ og se om der skulle være et eller andet (muligvis et program der ‘mener’ at det skal søge efter opdateringer i tide og utide) der påvirker dvalen.

        Når den starter af sig selv sker der så andet end at den starter ? går den på nettet eller er der anden aktivitet som f.eks. defragmentering eller indeksering. Prøv evt. at åbne jobliste umiddelbart efter den er startet af sig selv og se om der aktive programmer eller processer som kan give et vink om hvad der sker.

        Jobliste åbnes ved at trykke på ctrl, pil op og esc samtidig og du kommer nemmest til opgavestyring ved at trykke på ’startknappen’ og skrive ‘opg’ i søgefeltet


        leifg
        Medlem

          Det kan tænkes, at “wake-on-LAN” i BIOS er enabled. Det bør være disabled. Andre former for “wake-on” bør ligeledes disables.

          Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.