computeren vil ikke tænde

Løst
Dette emne indeholder 9 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
zuenonentu
Abonnent

Hej!

Jeg har en stationær computer af mærket Zitech der ikke er så gammel. Den er desværre løbet ind i et problem for et par år siden. Den begyndte ikke at ville tænde når jeg trykkede på tænd/sluk knappen, hvis strømmen havde været afbrudt helt, f.eks. ved at slukke for strømforsyningen i/til computeren eller på stikkontakten den har været tilsluttet. Det er med årene blevet værret, men ikke noget af betydning lige indtil for ca 3 måneder siden. Jeg havde sat computeren i Slumre (Standby, kært barn har mange navne), og da jeg ville tænde den, tændte computeren i ca 5 sekunder, hvorefter den slukkede og tændte igen efter et par sekunder (2~3). Tiden den er tændt svarer ca til den tid det man skal holde tænd/sluk knappen inde for at computeren slukker med det samme. Denne løkke blev den ved med indtil jeg kort og brutalt tog strømmen fra den. Nu kunne den så ikke tænde uanset hvor mange gange jeg trykkede på tænd/sluk knappen, jeg pillede ledninger og kabler fra undtagen strømkablet, men desværre ville den stadig ikke tænde. Jeg besluttede mig derfor at bruge en af mine to bærbare computere (bruger den igen nu). Jeg lod den stationære computer stå slukket et par dage mens jeg brugte min bærbare, men prøvede alligevel at få liv i den stationære ved at trykke på tænd/sluk knappen nogle gange. Det lykkedes til sidst efter at havde trykket henad 30 gange på ca. 20 sekunder +/-. Nu har fejlen gentaget sig, og jeg tænker om jeg kan have slidt min tænd/sluk knap op, hvilket lyder meget meget meget mystisk og underligt. Jeg er uddannet Datamatiker og ved derfor noget om computere. Jeg har haft kørt dagligt virus skanning på den med AVG Free Edition, og ca. hver 2. uge en grundig skanning, dog har den aldrig fundet noget udover noget software der kom fra jeres cd. Jeg har skannet computeren for Malware med Malwarebyte’s Anti Malware der har været med på jeres cd også, men igen uden at finde noget. Jeg har haft den beskyttet med Comodo Internet Security, den gratis firewall, og har været med omhyggelig med hvad der er blevet installeret, så jeg tror ikke det er noget software, men hardware problem i stedet….

Jeg står rimelig godt på bar bund alligevel, og vil egentlig bare gerne have min computer til at virke normalt igen. Jeg håber I har et par kloge hoveder der kan hjælpe mig lidt videre.

Mvh

Jannik

Problemet ligger klart i computerens hardware, det her kan ikke forårsages af nogen form for virus eller lignende. Hvor gammel er computeren egentlig?

Der findes en nem måde at teste, om det er selve knappen, der er defekt:

Tag dækslet af computeren (der naturligvis er slukket), og find frem til, hvor kablet fra tænd/sluk knappen er forbundet til bundkortet. Det er et lille stik, der går hen over to ben. Træk det stik ud.

Sørg for at der er strøm til computeren, og kortslut nu de to ben kortvarigt med en skruetrækker eller en anden metalgenstand. Hvis computeren kommer til live, er problemet tænd/sluk knappen som sådan.

I modsat fald er der to alternative årsager:

1) Strømforsyningen er ved at stå af. Den er relativt nem at skifte.

2) Bundkortet har udviklet en defekt, der får strømforsyningen til at slå alarm og slukke for strømmen for at forebygge yderligere skader. Udskiftning af bundkort er så stor og kompleks proces, at vi normalt frarådet. I det tilfælde er det bedre at udskifte hele computeren og flytte filerne over på anden vis.

Håber, det var en udtømmende forklaring?


zuenonentu
Abonnent

    Hej Henrik

    Jeg har haft prøvet at kortslutte de to ben som du foreslog jeg skulle, uden at der kom liv i computeren. Jeg løbende haft opgraderet min computer fra f.eks. DDR2 Ram til DDR3, fra DVD/CD drev til Blue Ray/DVD/CD, udskiftet grafikkort og lydkort. Det største problem er faktisk processoren. Det er en fire kernet LGA775 Socket. Det ligner ikke at der er mange bundkort der stadig er kompatible med denne socket (Jeg har søgt gennem http://www.edbpriser.dk). Hvad foreslår du/I Jeg bør gøre? Jeg har brugt en del penge på løbende at holde den opdateret mht hardware, men det ligner ikke at der er nogle ebundkort der kan opfylde mine behov 🙁

    Jeg er ikke bange for at begynde at rode med min computer, heller ikke skifte bundkort hvis det er muligt at finde et til at erstatte mit Gigabyte GA-EP35CDS3R

    Computeren er snart 4 år gammel.

     Jeg glemte at fortælle at når den først var startet en gang efter det her start besvær, har den ikke haft nogle problemer med at starte før strømmen blev taget igen. Jeg ved ikke om dette kan være med at til lokalisere eller specificere fejlen…

    Mvh

    Jannik Davidsen

    tips
    tips
    Registreret bruger

               På hjemmesiden hos computersalg er der et størrer antal bundkort som er udstyret med socket 775 og du kan sikkert også finde en med samme ram type som der er i din computer, så hvis at det er din bundkort som er defekt er det sansynligvis let at finde en erstatning der passer i din computer til en rimelig pris.

      Og så overflytte CPU og RAM og CPU køler.

       

       

      tips
      tips
      Registreret bruger

        Hvilken formfaktor er din kabinet ??? ATX eller ITX og ATX er nok mest normalt.

         

        Men har du en brugt strømforsyning som du kan sætte i computeren ????

        ja lige for at prøve om der kommer liv i den.

         

         


        zuenonentu
        Abonnent

          Jeg har et der tilsyneladende benytter ATX. Og jeg har desværre ikke nogen strømforsyning nej, men jeg prøver at låne min brors strømforsyning, eftersom han har en computer af samme model som min (jeg har dog smidt lidt andre ting i end ham).


          zuenonentu
          Abonnent

            Hej igen!

            Jeg har nu erstattet mit gamle bundkort med et nyt ASUS P5G41T-MLX3, og nu tænder computeren hver gang. Men nu får jeg en ny fejl jeg ikke forstår. Når jeg prøver at starte computeren og boote fra harddisken, får jeg en BSOD (Blue Screen Of Death) under indlæsningen af Windows, uanset om jeg vil starte den normalt, under reperation, eller i Windows Vista (jeg kører normalt Windows 7 Home Premium 64x). BSOD er der i højst et halvt sekund, så jeg kan desværre ikke sige nærmere om hvad der står :/ Ram blokkene sidder rigtigt i, CPU + køler sidder rigtigt monteret, Grafikkort, netværkskort, og lydkort ditto. Det eneste jeg tror (og frygter) det kan være, er de små ledninger til tænd/sluk knappen, Reset Button, HDD LED og Power LED, måske USB front portene…. Men USB front portenes stik kan jeg vel bare pille fra, så burde de ikke spille en rolle? Jeg frygter om jeg har fået byttet om på + og – ledningerne, men på den anden side burde den ikke være i stand til at tænde hvis det var tilfældet……. Jeg er lidt på bar bund igen, men jeg har sat stikkene hvor der f.eks. står PWR_LED+ til + pinnen på bundkortet, – til – osv. GRND til Ground og Volt til 5V pinnene….. jeg gætter på dette er rigtigt da det var det på det gamel bundkort også, men jeg er ingen ekspert desværre….. nogen forslag til fejlfinding eller løsninger?

            Mvh

            Jannik Davidsen


            zuenonentu
            Abonnent

              Jeg har lige fået fanget en BSOD med min smartphone, men jeg frygter at den ikke kan hjælpe så meget

              Mvh

              Jannik

              tips
              tips
              Registreret bruger

                Den installation som ligger i hardisken med windows, er det den gamle installation lavet med en anden bundkort i ??????????

                 

                Og det er ikke godt, slet harddisken og lav en ny installation med windows, således at programmerne og driver passer til bundkortet, således at computeren kan starte korrekt.

                 

                 

                En ældre sag, men lad mig lige kommentere.

                Tips har grundlæggende ret: Man kan ikke bare skifte bundkort i en computer og regne med at den gamle Windows-installation stadig fungerer.

                En reparations-installation af Windows skulle dog få computeren til at fungere igen. Start computeren fra Windows-DVD’en og vælg Reparation i menuen.

                Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.