CPU Fan Error

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af tips tips 11 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
oshansen
Medlem

Jeg får ind imellem fejlen “CPU Fan Error”, når jeg starter computeren, og jeg bliver bedt om at trykke F1 for at fortsætte. Hvad betyder fejlen?

tips
tips
Registreret bruger

    Dit spørgsmål er lidt vanskeligt at svare på, om det kune er en fejl i programmerne, som fortæller noget forkert, eller om din computer er tæt på at blive defekt.

     

    Men gør det at du installerer programmet SpeedFan, således at du kan kontrollerer temperaturene i din computer, og ligeledes at SpeedFan er åbnet i vindue mens at du bruger computeren til andet formål, så du kontrollerer computeren under driften, og om at dine fan kører godt nok.

     

    Måske at din computer trænger til et service eftersyn, hvor at den bliver renset grundigt indvendig for støv og skidt, og måske også at kølepasta ved CPU bliver udskiftet, hvis at der er problemer med overophedning i din computer.

     

    Men hvor gammel er din computer ????????

     

    SpeedFan kan du bla. finde på bladets CD-rom eller på nettet.

     

                             Forum   

     

    Klik for stor foto og se SpeedFan


    oshansen
    Medlem

      Min computer er 6-7 år gammel. Problemet opstår allerede ved opstart og inden Windows XP overhovedet er begyndt at blive indlæst. Så det kan næppe have noget med varmeproblemer at gøre. Den fungerer iøvrigt udmærket, efter at jeg trykker F1.

      tips
      tips
      Registreret bruger

        Har du et program i computeren således at du har kendskab til hvor varm at den er i CPU og andre steder i computeren ????? hvis ikke så aner du ikke  en skid om hvor varm din computer rent faktisk er under driften.

         

        Men OK du spørger om noget, og så er du jo nød til effektivt og lave fejlsøgning på din computer, ellers er det jo nærmest spild af tid og spørge om noget i denne her forum.

         

        Din computer er en gammel svend, og kølepasta kan sagtens hverer total defekt ved CPU og give en meget høj temperatur ved opstart, og derfor en fejlmelding ved opstart.

         

        Og en defekt computer kan godt fungerer udmærket selv om den er overophedet og brandvarm forskellige steder i elektronikken, men høje temperaturer betyder feks. lynhurtig nedslidning, lidt i stil med en nedsmeltning når at det går godt.

         

        Speedfan har også den funktion at du kan tjekke EL spændingen på din computer for og se om der er en fejl der.

         

                              Forum 

         


        oshansen
        Medlem

          Jeg har ikke forstand på disse oplysninger. Ser disse tal fornuftig ud?

          tips
          tips
          Registreret bruger

            Jeg har nu startet min gamle XP computer, og der er kun små udsving i volt angivelser.

            Andgående at du får meddelsen omkring CPU fan error, ja det peger på at din CPU fan kan have svært ved at starte indimellem, på grund af små fejl i det elektriske system i en ældre computer.

             

            Men prøv og åbne Speedfan og du kikke på de volt angivelser der er forneden, og du studerer meget nøje hvor meget at de svinger op og ned, og kun små udsving er OK.

            Hvis at 12 volt står og springer mellem 4 volt og 17 volt er der noget helt galt.

             

            En rigtig god ide er også at gå ind i bios og se om du kan finde tilsvarende fejlmelding, men noget vanskeligt at udtale sig om bios i din computer, da det er forskellig fra computer model til computer model.

             

             

            tips
            tips
            Registreret bruger

              Det syner lidt forkert at den ud for 5 volt viser 6,85 volt. også ved andre volt angivelser syner det lidt forkert.

               

              Når vi snakker om volt i en computer, er det aldrig helt precis, men normalt med en lille udsving feks. at 5 volt står og svinger mellem ca. 4,9 til 5,1 eller 5,2 men det syner noget kraftig i din computer når at den står og svinger med omkring 2 volt.

               

              Jeg går lige ind til min gamle computer og åbner for for at studerer visningen der.

               

              Og omkring temp. syner det fornuftigt, men lige en enkelt fejlvisning på -128 grader frost, nok noget som peger på fejl i din computer.

              Det peger også på fejl i din computer med svingninger i volt angivelser.

               

              Men OK der er fejl i din computer, og lykken stå den kække bi, måske at den kan køre lang tid med disse små fejl, men hvis at du er uheldig ??????

               

              En årsag til fejl i det elektriske system er støv og skidt inde i computeren og tobaksrygning i hjemmet kan også sætte et feddet lag på elektronikken og dermed give fejl, men også almindelig nedslidning kan give fejl i en ældre computer, en grundig rengøring kan af og til løse problemer.

              Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.