cpu-køler til bærbar

Ikke løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 10 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
nuit
Abonnent

Kan jeg selv skifte cpu-køler på bærbar?

Jeg har set jeres video om emnet til stationær pc. Er det ligeså enkelt på en bærbar.

Hvordan finder jeg den rigtige cpu-køler?

Min pc er en Lenovo. 

Nej, det er bestemt ikke lige så nemt på en bærbar…

Først og fremmest kan du ikke uden videre bruge almindeligt tilgængelige dele, for størrelser og indbygningsforhold skifter meget fra mærke til mærke, model til model. Men du kan sikkert købe den korrekte del fra Lenovo.

Dertil kommer, at det er vanskeligere og mere risikabelt at åbne og lukke en bærbar computer end det er tilfældet ved en stationær.

Jeg anbefaler at lade Lenovo udføre udskiftningen på deres værksted.


hlexa
Registreret bruger

    Jeg vil supplerer. Det er et helvede at skille en bærbar ad. Jeg har prøvet det, med en Apple Powerbook. De har “slot loading” CD/DVD drev og rensningscd havde sat sig fast. Den så ikke for køn ud bagefter.

    Man kan få eksterne kølere til bærbare. Det er sådan nogen hvor man stiller den bærbare ovenpå en plade hvor der er en vifte der leder varmen væk. Prøv og google med: laptop cooling pad.

    En billiger måde at undgå varme og som jeg benytter ses af vedlagte fotos. Jeg skubber pennen ind under computeren, så den hæver sig ca en centimeter over bordpladen og varmen kan komme væk. Det virker fint. Min 4 1/2 år gamle Macbook med det oprindelige batteri er oppe på 825 cyklus og holder stadig i 2 timer (nom 5500 mAh, kapaciteten nu er 4700 mAh).

    Så køling betyder bestemt noget. Især for batteriet i en bærbare.

     

    Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.