Dvbrænder/læser virker ikke

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af tips tips 12 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
mirob9
Abonnent

Hejsa

I dag skulle jeg se en DVD, men min DVDlæser kunne ikke registrere den. Jeg satte DVD’en ind, og jeg kunne høre apparatet arbejde, og efter et halvt minut gav den bare op. Jeg dobbeltklikkede på ikonet for min DVD-læser inde under “Computer”, og så fik jeg en besked om, at jeg skulle sætte DVD’en i drevet.

Skal siges, at DVD’en er ny, købt i dag og virker på min anden computer. Jeg testede også med et spil, og fik samme besked. Det underlige er, at jeg fint kunne spille spillet i søndags. Siden i søndags og i dag, har jeg forsøgt at afspille tre dvd’er jeg lånte på biblioteket. Den ene virkede fint, bortset fra den hakkede lidt til sidst, og de to andre virkede slet ikke. Da jeg fik dem ud af maskinen, kunne jeg se, at der var små revner i selve DVD’en – kan det have ødelagt selve laser-hovedet? Findes der et program, som kan teste hvad der er galt? DVDlæseren åbner uden problemer, lampen lyser, og den forsøger at læse (museikonet ændrer sig til en DVD der kører rundt), men så giver den op efter noget tid.

Min læser/brænder hedder: Samsung SH-222AB/BEBE bulk black SATA (http://webonnet.dk/?p=produkt&id=1507)

Computeren er ca 6 måneder gammel, har Windows 7 Home Premium, 16 GB ram, 1 TB HDD. Håber der er nogen med et bud på en løsning 🙂

tips
tips
Registreret bruger

             Er det et godt bud at du skal have din computer lavet under garanti ????

    Det lyder som et defekt drev – og da computeren er ganske ny, må du kunne få det byttet på garantien.

    I øvrigt kan læsehovedet ikke lave ridser i DVD’en, medmindre der er alvorlige fysiske fejl i drevet. Fungerer drevet korrekt, rører læsehovedet aldrig skiven.


    mirob9
    Abonnent

      Tak for besvarelsen, jeg var netop interesseret i at finde ud af, om det var selve cd’en der kunne skade drevet. Producenten valgte at sende en ny brænder uden beregning og den virker fint, bortset fra den er blevet mere fintfølende, og ikke kan læse cd’er, der er den mindste smule ridsede – så går den helt agurk, og larmer allerhelvedes meget, og stopper så med at dreje rundt. Dog går den ikke i stykker.

      Det lyder nu som om det nye drev heller ikke er af højeste kvalitet…

      Du kan bruge dette program til at kontrollere, om drevet fungerer ordentligt og yder den hastighed, det skal:

      http://www.cdspeed2000.com

      Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.