Ekstern HDD insisterer på formatering

Ikke løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 10 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
zuenonentu
Abonnent

Hej

 

Jeg prøver at oprette forbindelse til en ekstern harddisk, men mit Win 7 insisterer på at den SKAL formateres før jeg kan oprette forbindelse til den. Jeg har prøvet at sætte den over i en anden USB port, men uden nogen forskel. Der ligger desværre data på den eksterne HDD som jeg ikke ser slettet, og derfor kan jeg ikke “bare” formatere harddisken. Jeg har været inde i Diskhåndteringen og skifte drev bogstav på harddisken jeg prøver at koble på, men alligevel vil mit Windows formatere den. Nogen løsningsforslag og/eller forklaringer?

 

Mvh

Jannik

 

*OPDATERING 1*

Jeg har fået fastslået at disken har filformatet “Raw” som jo er en uformateret partition, men hvorfor skifter den bare fra FAT til Raw uden at være i brug? Jeg prøver at forbinde til disken gennem en linux maskine

 

*Opdatering 2*

Jeg kunne ikke oprette forbindelse til den eksterne harddisk gennem linux, men har fundet denne tråd http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1759784/external-hdd-formatted.html som indikerer at harddisken måske er ved at sige stop. De foreslår i tråden at man bruger et File Recovery Program til at redde filer. Jeg har prøvet med Recuva, som giver mig en fejlmeddelelse om at den ikke kan fastslå filsystemtypen. Er dette nogen ledetråd?

Ja, noget tyder på at harddisken er i problemer. Det kan være forbigående – at der er skrevet noget skidt ned i partitionstabellen – eller permanent, at den har udviklet fejl i overfladen, der skaber fejl. 

Konkret er partitionen gået tabt, derfor optræder den som RAW – og det er naturligt for Windows at foreslå en formattering. Det skal du naturligvis ikke gøre. Brug i stedet dette program til gendannelse af den tabte partition:

http://www.easeus.com/partition-recovery/

Recuva har den begrænsning at den kun arbejder på partitioner, der genkendes af Windows. Andre programmer kan godt gendanne fra defekte partitioner, men prøv først om partitionen kan genskabes, så du kan arbejde videre derfra.


zuenonentu
Abonnent

    Jeg har nu prøvet at køre EaseUS Data Recovery, men den har ikke været i stand til at finde nogle filer. Jeg anvendte Data Recovery der skulle være langsommere men mere sikkert, og uden at slette filer.

     

    Når du/I skriver jeg skal anvende EaseUS til at genskabe partitionen, er det så med Partition Recovery i stedet for Data recovery? Der er den hage at Partition Recovery kan komme til at slette filer (skriver de) når den genskaber partitioner, og da harddisken er en ekstern en af slagsen, brugt til at geme filer på der ikke må gå tabt, er det trist hvis den kommer til at slette dem.

    Ja, det var Partition Recovery, jeg primært havde i tankerne, for hvis det kunne klare opgaven, fik du alle dine filer tilbage i et hug. Men risikoen for at overskrive filer er naturligvis et problem, og det er svært at vurdere på forhånd, hvor omfattende denne risiko er.

    Data Recovery er også en god strategi, men det er bekymrende at den ikke fandt nogen filer overhovedet. Jeg foreslår at prøve demo-versionen af Active Partition Recovery til at undersøge en gang mere, om der er filer at finde:

    http://www.partition-recovery.com/download.html

    Den skal så registreres ($35) for faktisk at hente filerne, men hvis den kan, lyder det til at det vil være pengene værd for dig.

    Finder den heller ingen filer, er der næppe noget at stille op.


    zuenonentu
    Abonnent

      Hej

      Skanningen er langt fra færdig, men allerede nu siger den at den ikke kan læse fra sektorene, hvilket tyder på at harddisken er færdig. Jeg kan godt lade skanningen blive færdig, men tvivler på at det vil hjælpe noget. Er denne antagelse forkert?

       

      Mvh

      Jannik

      Ja, så snart der kommer besked om defekte sektorer, er harddisken til at smide ud. Men det udelukker ikke at der kan hentes data ud fra den, så det giver mening at lade den køre videre, også hvis det tager lang tid. 

      Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.