ekstra intern harddisk

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af jan larsen jan larsen 13 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
John M. Nielsen
Abonnent

Hej Komputer for Alle

Er der nogen som kan hjælpe med opsætningen af en ekstra intern harddisk.

Hvordan skal jumperen stilles på den 1. harddisk (den med styresystemet XP ) i forhold til den ekstra harddisk, hvor der skal gemmes billeder mv. Der er noget som hedder master og slave og har opsætningen indflydelse på DVD drevets opsætning og skal der også ændres i BIOS ?

                                                 Mvh    John

 

jan larsen
jan larsen
Supporter

    Det er altid sådan at den hd med styresystemet skal have jumperen monteret som ‘master’ og øvrige diske skal monteres som ’slave’.

    Opsætningen har ingen indflydelse på DVD drevet, men det er vigtigt at harddiskene er sat til den ene harddiskport på bundkortet med et kabel der går fra masterer og videre til slaven og at DVD drevet så er monteret på den anden harddiskport for at undgå konflikter. Du kan risikere at drevbogstavet til dvd-drevet ændres, men dette kan du efterfølgende selv ændre hvis du mener at have behov for det.

    Dette med kablet gælder naturligvis kun når det drejer sig om stationære pc’er.

    Det er normalt unødvendigt at ændre i BIOS idet de fleste pc’er selv finder ud af at der er monteret en ekstra hd – skulle det ikke ske må du naturligvis en tur omkring BIOS og fortælle at der altså nu er en hd mere at håndtere.

    Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.