ERASER

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 1 måned siden.
Oprettet af
ng610206
Medlem

Har en bærbar acer.

Hvordan sletter jeg harddisken totalt.

Jeg har et eksternt A drev + diskette med ERASER.

Men PCen vil ikke acceptere disketten, har nogen er godt råd ?

Jeg tænker, at disketten er den såkaldte ‘Nukeboot’, der var i en ældre udgave af Eraser? Det er et meget effektivt værktøj, lad os kigge på det først.

Når du skriver at PC’en ikke vil acceptere disketten handler det vel om at computeren ikke starter fra disketten? Det er en funktion, der skal indstilles i computerens BIOS (typisk aktiveret med Esc, Delete eller F2) , eller ved at aktivere en boot-menu, typisk aktiveret med F8 eller indstillet i BIOS. Det er ret forskelligt fra computer til computer, derfor kan jeg ikke give en præcis vejledning, du må kigge dig lidt rundt i BIOS for at finde det.

Hvis problemet er det lidt ældre Eraser-program, kan du i stedet hente Darik’s Boot And Nuke her: http://www.dban.org

Det fylder godt 10 megabytes og skal brændes til CD i stedet for at lægges på en diskette. Derefter startes computeren fra denne CD, og du kan slette alt.

Der ligger nogle skærmskud fra DBAN her:
http://sourceforge.net/projects/dban/#screenshots?_test=b  

Det er ikke nødvendigt at overskrive de gamle data mange gange (7 og 35 gange foreslås ofte), medmindre du har CIA til at ånde dig i nakken for at finde ud af, hvad du har liggende på harddisken. En enkelt overskrivning med tilfældige data er nok for almindelige mennesker, der bare skal give/sælge computeren videre og være sikre på, at alle filer er helt væk.

Til sidst vil jeg lige spørge til, hvor meget harddisken egentlig skal slettes?

Hvis du bare har brug for at tømme alle partitioner og installere Windows fra bunden, har du ikke brug for Eraser. I det tilfælde er det nok at slette de eksisterende partitioner, oprette nye og installere Windows igen.

 


ng610206
Medlem

    Tak for svaret.

    Jeg prøver at downloade den nyeste version, og ser hvordan det virker.

     

    mvh

    Nyeste version af Eraser indeholder ikke NukeBoot disketten, så vidt jeg husker.

    Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.