Fejlramt sektor på sys partition

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 13 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
ptroll
Medlem

Findes der et program der udelukker den “syge plet” uden at jeg ødelægger mit system. Systemet kører tilsyneladende fint jeg kan blot ikke tage en backup på grund af fejlen.

Systemet (WIN 7 prof) ligger på en patition C: som jeg prøver at tage bacup af med Paragon Patition Manager. Dette går i stå når det når til fejlen. 

Ja, Paragon og andre image-baserede backupprogrammer vil standse, hvis de støder ind i en fejl på harddisken. Og det er noget, harddisken burde skal tage sig af automatisk – når den ikke gør det, er det et faresignal.

Jeg vil foreslå at bruge et program til at aflæse harddiskens S.M.A.R.T.  data, f.eks. dette fra PassMark, der er gratis til personligt brug (se første skærmskud):

http://www.passmark.com/products/diskcheckup.htm

Se på andet faneblad om nogen af indikatorerne har en status, der ikke er OK. Hvis det er tilfældet, bør du overveje udskiftning af harddisken.

Hvis indikatorerne viser, at tingene grundlæggende er i orden, skal problemet kunne klares med Windows’ almindelige værktøjer til diskvedligeholdelse:

Højreklik på harddiskens ikon, vælg Egenskaber, og klik på fanebladet Funktioner. Under Status for fejlsøgning klikker du på Undersøg nu (andet skærmskud).

I det lille vindue, der følger (tredje skærmskud), slår du punktet Søg efter / genopret beskadigede sektorer til, og klikker på Start. Det vil tage et stykke tid, op imod en time, afhængigt af din harddisks størrelse og hastighed.

Derefter skulle det være muligt at gennemføre sikkerhedskopieringen.


ptroll
Medlem

    Jeg takker for svar og har nu kørt omtalte program hvor alt er OK.

    Grunden til det er at jeg på nettet har fundet et program lavet af fabrikanten “SAMSUNG” hvor mine to harddiske er fra, det hedder ESTOOL og det kunne registrere en “bad sector” og det kunne også ved hjælp af en Low level formattering udbedre skaden, hvilket betød at jeg måtte starte helt forfra med installatioon af Windows 7 professionel. Så gik hele søndagen med det.

    Med venlig hilsen,

    Per Trolle 

     

    Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.