Forskellige strømforsyninger

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af Tao Tao 12 år siden.
Oprettet af
jann1
Abonnent

Jeg har mange bærbare computere i mit hjem og lige så mange strømforsyninger. Sidstnævnte er irriterende, da de fylder og vikler sig ind i hinanden. Mit spørgsmål er derfor:

Kan man nøjes med at bruge én strømforsyning. Kan to med + i midten, 19 V og 4,74 A altid erstatte hinanden. Og hvad hvis den ene har 2,1 A i stedet for 4,74 A. Og  udvikler de forskellig mængde varme?

Mvh.

Jann1

Tao
Tao
Supporter

    Det er ikke godt at bruge anden strømforsyning end den originale til sin pc, da en for stor mængde strøm hurtigt kan ødelægge batteriet på din pc. Det er nemlig helt individuelt hvor meget strøm en pc skal bruge og derfor også hvor meget den tilhørende strømforsyning leverer.

    Jeg har personligt set flere eksempler på batterier, der er brændt sammen fordi vedkommende har brugt ikke originale strømforsyninger.


    jann1
    Abonnent

       

      Tak for svaret

      Jeg kan forstå, at det bare er om at mærke sine mange strømforsyninger efterhånden som de kommer. Men kan man ikke godt regne med at hvis både volt og ampere er ens, burde to strømforsyninger kunne passe sammen. Jeg går ud fra at det især er strømstyrketallet, der kan være for højt og ødelægge batteriet.

      Her vil jeg lige blande mig, for det har jeg en del erfaring med:

      Som udgangspunkt går det godt, hvis spænding og stik passer sammen. Der findes et dusin forskellige stiktyper fra forskellige fabrikanter, og passer de ikke sammen umiddelbart, skal de naturligvis ikke presses til det.

      Der findes faktisk udmærkede universelle strømforsyninger, hvor man blot skifter spidsen af stikket, så fungerer de med et bredt udvalg af computere.

      Så er der spørgsmålet om, hvor meget strøm de kan levere. Her går det godt, hvis man bruger en kraftigere strømforsyning til mindre forslugne computere, mens det kan gå mere eller mindre galt ved at bruge en lille strømforsyning til en kraftig computer. 

      For eksempel har jeg en Acer Netbook med en ganske lille strømforsyning, og en Acer bærbar med en normal stor strømforsyning. Jeg kan til enhver tid lade den lille netbook med den store strømforsyning, intet problem her. Sætter jeg den lille strømforsyning til den store bærbare kan den lade, omend langsomt. Men starter jeg den store bærbare på den lille strømforsyning får den ikke strøm nok, og skifter ustandseligt mellem op- og afladning, til stor gene.

      Du spørger så til om et stort strømstyrketal kan ødelægge en lille computer. Jeg har allerede illustreret svaret med mit eksempel, men lad mig uddybe:

      Svaret er Nej, for strømforsyningen tvinger ikke denne mængde strøm igennem. Aftager computeren mindre strøm end det angivne, sker der ikke noget ved det. Det er spændingen, der ubetinget skal passe sammen.

      Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.