Fra gammel PC ti ny PC

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  pogelras 4 år, 10 måneder siden.
Oprettet af
pogelras
Abonnent

Windows-udgave på pc’en:
Beskrivelse af problemet:Jeg har købt ny bærbar PC, så mit spørgsmål er: Er der en hurtig måde at overføre filer og programmer mm. fra gammel til ny?

 

Med venlig hilsen

John

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej John

    Det korte svar er desværre “Nej” – der er ingen nem måde at få det hele med.

    Men lad mig dele det op i underopgaver, så ser det lidt mere nuanceret ud:

    Programmer:
    Her skal du installere hvert program igen, så det får alle indstillinger og placeringer registreret rigtigt. Det er der ingen vej udenom – og som regel viser det sig også at være en velkommen oprydning i gamle programmer, der fyldte uden at gøre gavn.
    Nogle betalingsprogrammer, f.eks. fra Adobe, skal deaktiveres på den gamle computer for at du kan aktivere licensen på den nye. Den præcise metode er forskellig fra program til program.

    Dokumenter:
    Her er den enkleste løsning at kopiere fra den gamle til den nye med en USB-nøgle, ekstern harddisk eller eventuelt en delt mappe på netværket. Det er også en god anledning til at sortere og arkivere.

    Indstillinger:
    Nogle programmer, ikke mindst browsere, gør det muligt at synkronisere indstillinger, bogmærker og udvidelser på tværs af dine computere og andre enheder. For at bruge det skal du logge ind i browseren på den gamle PC, aktivere synkronisering, og derefter gøre det samme på den nye. Så får du gemte adgangskoder og meget andet godt flyttet fra gammel til ny uden videre. Den præcise metode er lidt forskellig fra browser til browser – i Microsoft Edge foregår det via en Microsoft konto.

    Det var vist det vigtigste. Har du flere spørgsmål, så skyd løs.


    pogelras
    Abonnent

      Tak for svaret. Så må jeg bare igang.

      Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.