Fragmenterede filer

Løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  Anonym 12 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
krisim
Medlem

hej.

Måske spørger jeg dumt, men hvad er årsag til at man får fragmenterede filer?

Jeg synes jeg skal køre en diskfragmentering ca. en gang om ugen for at “holde det nede” og computeren ikke skal blive alt for sløv. Er der noget man kan gøre for at foregribe at man ikke får så mange fragmenterede filer?

Har måske lidt på fornemmelsen at det kan have noget med tilslutningen til nettet at gøre. Har mobilt bredbpnd fra oister, og hver gang der skal kobles på, lyder der “knurren” fra harddisken tror jeg. En seks-otte gang under tilkoblingen. Sådan har det ikke været tidl. så det er vel ikke normalt?

 


Anonym

    Hej 

    Du skriver ikke noget om hvad det er for en pc og hvor gammel den “knurren ” fra hd lyder ikke godt det er ikke normal.

    mvh

    klaus 


    krisim
    Medlem

      det er en ældre stationær HP, men den “knurren” kommer kun når man skal kobles på nettet!

      Knurren ved internettilslutning? Det lyder sært, og da du har bredbånd, kan det ikke været et gammeldags modem, der er på spil.

      Er det harddisken, der lyder sært, bør den SKIFTES!

      Tilbage til hovedspørgsmålet:

      Fragmentering af harddisken sker, når man skriver og sletter filer i en skønsom blanding. Oprindeligt er harddisken et stort ubeskrevet område, og Windows kan skrive filerne ud i ét, uanset hvor store de er.

      Efterhånden som filer af forskellig størrelse slettes fra harddisken, bliver den ledige plads mere spredt – fragmenteret. Når der så skal skrives en stor fil på harddisken, kan det blive nødvendigt at bruge flere af de ledige pladser for at få plads til hele filen, og så har vi balladen…

      Fragmentering er værst, når harddisken er næsten fuld. Er den under 90 % fuld, vil det sjældent være et større problem. Det kan anbefales at slette så mange overflødige og midlertidige filer som muligt, inden harddisken defragmenteres.

      Men en gang ugentligt skulle virkelig ikke være nødvendigt. Hvis computeren er for langsom, må det have en anden årsag, fx for lidt ram, for mange baggrundsprogrammer, eller for højt hukommelsesforbrug.


      krisim
      Medlem

        ok. tak for fint svar vedr. fragmentering. 🙂  Men det der undrer mig med den “knurren” er at det KUN sker ved tilslutn. til nettet, og ikke på noget som helst andet tidspunkt. Det lyder som: en knurren og så ca. 2-3 sek. pause og så knurren igen og dette sker ca. 6-7 gange efter hinanden.

        Upraktisk at jeg ikke kan høre det, men enhver knurrende lyd fra harddisken er grund til bekymring, så jeg vil foreslå dig at installere dette gratis program for at undersøge sagen nærmere:

        http://www.passmark.com/products/diskcheckup.htm

        Det undersøger SMART-data fra din harddisk, og hvis harddisken er i orden, kommer den ud med en stribe OK som på vedlagte skærmskud.

        Der er også en Disk Self Test, jeg vil anbefale dig at køre.

        Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.