Frysning

Løst
Dette emne indeholder 11 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  Tips3 12 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
Schierbeck
Medlem

Maskinen fryser lige pludseligt og det i windows, pogrammerne det er på nettet det er lige meget hvornår. For flere år siden fik jeg at vide at så skulle man trykke på resetknappen, men det er der ikke på maskinen. Så fik jeg at vide at man skulle holde tænd og sluk knappen nede i et X antal sekunder, det må man så heller ikke mere, hvordan gør man så, når den ingenting kan?


Tips3
Medlem

                  Du trykker på de forkerte knapper

     

    Du skal trykke på 3 knapper på en gang og måske mange gange i træk indtil at din computer reagerer på det, og det kan jo hvere forskelligt.

     

    Venstre ringfinger på ctrl og pegefinger på alt og højre pegefinger på delete,

    ja du skal trykke på de 3 knapper på en gang, og måske flere gange i træk.

     

    Årsagen til at din computer fryser er tit og ofte at du overbelaster din computer med for mange ting i gang på en gang, og prøv at du kun bruger en ting af gangen.

    Indstil at du manuelt bruger antivirus og diskdefragtmentering, hvis at disse to programmer er indstillet til at starte automatisk, ja pludseligt står de og køre og bruger måske en stor kraft af dine ram og cpu, og dermed overbelaster du jo meget letter din computer, så stop at disse 2 programmer køre automatisk og at du altid starter dem mannuelt, så du kan spare på dine hestekræfter, og måske kun lave en ting af gangen så dine hestekræfter kan slå til, og prøve på at undgå at din computer fryser.

     

     


    Schierbeck
    Medlem

      Hej Lotto

      Jeg ved godt hvor tasterne sidder

       

      Dette er også prøvet, der behøver ikke at kører flere pogrammer og den gør det aligevel. det er en intel dual core med 4 GB ram den kører med windows 7 ultimate. Det er en acer Aspire T671 64 bit der er oprindeligt født med 1 Gb ram og kørte Vista så blev det taget ud af den med det samme og kom til at køre med XP intil for to år siden. Processoren bruger  mellem 2 og 5 % af dens kapasitet og rammene mellem 25 og 30% når den stopper. Man kan trykke 20 30 gange på Ctrl Alt delete hverken mus tastatur virker, jeg har også prøvet at lade maskinen stå i op til 4 timer ingen reation. Den gjorde det også i XP, er der flere gode råd hvad man så gør? der kommer heller ingen fejlmeldning når man går ind og læser i hændelsforløbet på maskinen.


      Tips3
      Medlem

                         Måske er der noget galt i elektronikker, og måske at du kan prøve at sætte mus og tastatur til i en usb stik med en usb adapter, ja bare for at prøve at sende de elektriske signale en anden vej i bundkortet, og prøve om det gør en forskel.

         

                              


        Schierbeck
        Medlem

          Hej Lotto

           det har jeg også prøvet jeg ved ikke hvad man så må. for mig virker det som om at det er haddisken som stopper, når man så har måttet stoppe den på den på den hårde måde tændknappen, så starter den op med 4 forskellige menyer fejlsikret tilstand og 2 andre jeg ikke lige kan huske og nomal tilstand den starter bare op uden problemer uden at kører scandisk. den kan køre tre fire mdr. uden problemer og så sker det måske 2-3 gange lige i træk så kører den fint igen.

          Hilsen

          Schierbeck


          Tips3
          Medlem

                                  Løse forbindelser måske ?????????????

             

            Måske at du skal tænke på løse forbindelser, eller dårlige forbindelser.

             

            Prøv at åbne for kabinettet, og ja afmonterer alle stik i bundkort og harddiske, ja overalt i maskinrummet, og genmontere alle stik 2 eller 3 gange, så at du har arbejdet med det hele, og af med indstikskort og kontrollerer at det er pænt rent i alle kobberforbindelser.

            Giv også gerne en tur med en støvsuger, hvis at du kan se at der er støv ind i div stik og ligende på bundkortet.

             

            Håber at der er et eller andet som kan afprøves, og hjælpe dig.

             

             


            Schierbeck
            Medlem

              Hej Lotto!

              Nu har jeg også prøvet dette og lige lidt hjælper det, det var derfor at det tog lidt tid inden jeg svarede på det, så er der måske kun den hårde metode tilbage eller hvad????

              Mvh.

              Schierbeck


              Tips3
              Medlem

                                  Det må jo komme and på om du vil arbejde hårdt

                                  på fejlfinding indtil en løsning viser sig.

                 

                Du skriver om harddisk fejl, som jo også kan hvere softhver fejl i programmerne, ja en mislykket installation af programmerne.

                 

                Hvis feks din dvd-drev læse dårligt, måske gammel og godt brugt, eller bare dårlig, ja så laver du jo en dårlig installation af programmerne hver gang du indlæser fra dvd-drevet, ja så kan der forekommer div læsefejl som jo afspejler fungerings fejl efterfølgende i programmerne.

                 

                Du kan feks bruge nero 9 hvor du kan sætte programmet til og læse flere fabriks fremstillet musik cd i nero 9 test program.

                Ja den viser en firkantet ramme med rigtig mange prikker, hvis at stort set alle prikker er grønne på flere test musik cd, ja så læser dvd-drevet godt nok, og at du har en god mavefornemmelse omkring at de cd du tester er OK.

                Hvis at firkant rammen indeholder mange gul og røde prikker, ja så kan dvd-drevet ikke læse godt nok, og dermed uegnet til at indlæse programmer fra som helt bestemt giver problemer med programmerne.

                                        Harddisken.

                Og du piller harddisken ud af din computer, og sætter den til usb stikket i en anden computer, hvor at du skal køre med den en halv eller hel dag hvor at den arbejder uafbrudt som en langtidstest.

                Du starter med en lynformatering, så harddisken er total tom, og ja så sætter du eraser til at lave sikker fil sletning, du overskriver harddisken 35 gange, og du kan helt bestemt regne med at det er en fordel at gøre, harddisken har også godt af at arbejde hårdt og få motion, ja efterfølgende virker den bedre.

                Og når at eraser er færdig, ja så giv den en grundig formatering, og når at harddisken kommer på overarbejde i lang tid, så vil den jo måske stå af hvis at den er defekt.

                Til slut sætter du windows til at undersøge harddisken for fejl, og til slut skal du jo træffe en beslutning, om du vil give den en ny chance og om du mener at den er OK.

                 

                Men hvis du først finder en fejl i din dvd-drev, ja så er det jo mest sansynligt at fejlen ligger der, men slet alligevel harddisken yderst grundigt med eraser før at du starter på en fris.

                 

                Og du har jo en computer, men har du også frisk halm i træskoen, og rigeligt med gå på mod ??????????????????????????

                Du bliver jo da en lykkelig mand hvis du klare problemet, og du kan tænke ved dig selv, jeg kan bare det gylle, kom bare and computer næste gang.

                 

                 


                guldberg75
                Medlem

                  Lyder mest som fejl på ram klodserne, lille chance for det er cpu’en.

                  Er der stadig garanti på så send den til reperation. Ellers så ta lige siden af og se om du har mere end en ram klods i. Hvis du har så ta den ene klods ud, start computeren og se om der kommer fejl igen. Check den anden klods også for at være sikker.

                  Nogle gamle pc’er virker ikke med kun en ram klods, men der sker ikke noget ved at prøve.

                  I min erfaring er tilfældigere frysninger klassiske Ram klods fejl. En fejl i CPU’en lukker som regel bare computeren ned.

                  Der findes garanteret en masse gratis programmer derude der kan teste din hardware – start med RAM og CPU tests og vend derefter tilbage. Brug google til at finde dem, og ellers vil jeg gerne hjælpe med det hvis du ikke kan finde nogle.


                  Schierbeck
                  Medlem

                    Hej Guldberg!

                    Det er det bedste svar jeg har fået, men det hjælper ikke på at den skal lukkes ned på den hårde metode, for den kan ikke sættes anderledes i biosen, da den ikke har den funktion, som bare ved at trukke let på tændknappen så den lukker ned.

                    Rammene er ca. 2 år gamle og der 4 stænger i den af 1GB, maskinen er ca. 4 år gammel. Det værste er periodefejl, for så er det næsten ikke til at finde.

                    Mvh.

                    Schierbeck


                    Tips3
                    Medlem

                                  Hej.

                      Jeg købte en Acer Aspire M 1100 dengang at Windows Vista kom frem, og langt hen af vejen indeholder den ca. alle de samme fejl som at du beskriver.

                      Og ja så fryser den og så vil den hverken det ene eller andet.

                      Og så prøvede jeg også med Windows XP, men hele vejen igennem en ren katastrofe med den asen ( Acer )

                       

                                   Jeg fandt fejlen 🙂  🙂  

                      Og det skyldtes en dårlig fungerende DVD drev som ikke kunde læse skiverne godt nok ved installation fra DVD drevet og den var jo helt ny.

                       

                      Det må jo hvere logik at hvis en DVD drev laver et vist antal fejl under en installation, ja så giver det jo efterfølgende div fungerings fejl i Windows, som kan hvere umulig at rette.

                       

                      Og en primitiv test af en DVD drev kan jo hvere at spille en musik cd, og hvis at det hakker ganske lidt i musikken hist og pist, så er der måske læse problemer i DVD drevet.

                       

                      Hvis at der er små problemer med at DVD drevet, hvor at den har svært ved at sætte i gang, feks ved installationen, ja så peger det også på et problem.

                       

                      Og et program som Nero 9 har et virkelig fint stykke værktøj til at teste læse evnen på skiverne, og en grundig test anbefales.

                      I Nero 9 kommer der en firkant ramme frem, og efter hånden som at den læser skiverne, markerer den med mange grønne prikker at det er OK, men hvis at den viser gule prikker er det ikke godt, og hvis at der er mange røde prikker er DVD drevet meget dårlig til at læse.

                      Og prøv med 5 forskellige musik cd for at udelukke defekt cd.

                      Og en DVD drev som læser meget dårligt, ja tilsyneladende virker den jo ved normal brug, men kvaliteten er jo meget dårlig.

                       

                      Så vidt som jeg husker så hed den defekte DVD drev jo noget med Acer DVD-ram sådan ca.

                       

                      Efter at jeg har installeret en ny DVD drev i min Acer computer som virker korrekt, ja så fungerer min Acer computer perfekt med Windows Vista, og den fryser aldrig.

                      Så perfekt installation fra DVD drevet har jo en afgørende betydning, men det kan jo også hvere fejl andet sted i din computer som laver de fejl som at du har….

                       

                       


                      guldberg75
                      Medlem

                        Jeg lukker altså af og til min computer på den hårde måde, ligesom du gør. Der er ikke sket noget ved det i mange år på min computer.

                        Da jeg arbejdede på en netcafe blev alle computerer konstant lukket på den måde. Sådan som jeg har erfaret det – det der kan gå galt når man lukker den på den måde, er at windows ikke får lukket nogle filer korrekt. (har du f.eks lagt mørke til når du åbner et word dokument, så laver den faktisk en usynlig kopi af den og arbejder i den, når du lukker filen bliver den rigtige fil skrevet og den usynlige slettet)

                        Det er ca det samme der kan ske når man lukker computeren “hårdt”.

                        Jeg har aldrig nogen sinde oplevet at en computer går istykker af det, eller at windows ikke virker mere af det.

                        Anyway, der kan ske det at der kommer til at ligge noget skrald på din computer. Og så vidt jeg husker kan du fjerne det ved at kigge på det billede jeg har vedhæftet.

                        Hvis bare lige du lukker alle programmer inden du slukker computeren burde du være i det fri. Det gør jeg selv. På nær når den fryser helt naturligvis, og det gør min da også til tider.

                         

                        Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.