harddiskpartition

Løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Christian Bugge Christian Bugge 11 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
john-a17dc32b77
Abonnent

Jeg har købt en 3 tb hd for 1 år siden og vil gerne have glæde af alle de tre tb men der kan kun laves en part på 2 tb og en rest på 750 gb der ikke kan bruges. Kan man gøre noget uden at formattere hele dynen. Der er ikke nok plads til at evt formindske de to tb. Der er kun 120 gb tilbage. Er der nogen der har en ide, eller skal jeg ned og købe en ny

 

 

Christian Bugge
Christian Bugge
Registreret bruger

    Kan du lave et skærmskud af Diskhåndtering og vedhæfte det dit svar??

    Åbn Diskhåndtering ved at trykke Windowstast+R, skrive diskmgmt.msc og trykke Enter. Sørg for at kolonnen Status er så bred, at man kan se al teksten. Tag et skærmskud ved at trykke Print Screen.

    Jeg har vedhæftet et eksempel.


    john-a17dc32b77
    Abonnent

      Jrg kan ikke printe et billede af det men jeg har skrevet fejlmeddelelsen ned

      Den lyder :

      Det er kun de første 2 tb der kan anvendes på store mbr-diske.
      Der kan ikke oprettes partitioner på mere end 2 tb, og disken kan heller ikke konverteres til en dynamisk disk

      Christian Bugge
      Christian Bugge
      Registreret bruger

        Du behøver ikke printe noget: http://komputer.dk/forum/godt-i-gang-med-spoerg-os-forum/saadan-tager-du-et-skaermskud-paa-din-pc

        Det er en stor hjælp, hvis jeg kan se præcis hvordan dine diske er partioneret og hvilken Windows-version du bruger.

        Jeg vil også gerne vide, om du bruger 32 eller 64-bit Windows (Win7: Højreklik på Computer i startmenuen og vælg Egenskaber).


        john-a17dc32b77
        Abonnent

          Håber dette er ok

          Christian Bugge
          Christian Bugge
          Registreret bruger

            For at udnytte en harddisk større end 2TB, er der ikke rigtig nogen vej uden om at konfigurere den som en dynamisk eller gpt disk.

            Umiddelbart kan jeg ikke se hvorfor Windows ikke tillader dig at konvertere fra en grundlæggende til dynamisk disk. Desværre har jeg ikke en 3TB disk ved hånden, og jeg kan ikke genskabe fejlen her.

            Vi kunne forsøge at løse problemet ved hjælp af tredjeparts værktøjer (SoftSea Partition Wizard, EaseUS PartitionMaster) eller kommandolinjeværktøjet (diskpart), men jeg vil anbefale dig at vælge den simpleste løsning: Flyt al data fra 3TB disken til andre diske, slet alle partitioner på 3TB disken, genstart og prøv igen at konvertere til en dynamisk disk. Under alle omstændigheder er det smart at sørge for, at lave en backup af al data på 3TB disken, før du gør mere.

            Det kan være en god ide at bruge et diskafbildningsværktøj som fx Macrium Reflect (http://www.macrium.com/reflectfree.aspx) til at klone diskindholdet og senere lægge det tilbage på disken. Så er du sikker på at få det hele med.

            Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.