Hvordan vælger jeg boot drev?

Løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
AnneDK
Medlem

RedningsCDen fra KFA #1 kom lige i rette tid, men ….

Min computer er en 10 år gammel XP maskine, og vejledningen i hvordan man vælger CD-rom drev til boot passer ikke med hvad jeg ser.

Jeg skal trykke Del for at komme ind i BIOS (fandt jeg endelig ud af)

Dernæst kommer jeg ind i AMIBios 3.31a.

Her valgte jeg Advanved Bios Features og markerede mit cd-rom drev og derefter exit osv. Men jeg tror der skal mere til for at vælge boot fra CDrom, for ved næste boot kom jeg ind i noget Ubuntu.

Jeg mistænker at min computer har en grim virus da den starter ok op, men i løbet af et par minutter taber den helt pusten og reagerer ikke mere på hverken mus eller tastatur. Problemet opstod da jeg havde installeret den nyeste udgave af Malwarebytes. Hvis det var en mainframe, ville jeg mistænke et program for at loope 😉

Ved boot kommer den med et kort bip – motherboard er Microstar MSI MS645E-MAX2-LRU.

 

Da jeg har et maxitower ville det være dejligt hvis jeg kunne slippe for at pukle monstrumet på værksted.

Jeg er ved at flytte over på en ny maskine, men jeg mangler altså det sidste.

På forhånd tak,

Anne

 

 

 

 

Hej Anne

Det er faktisk korrekt, at du starter ind i Ubuntu, for BootMed er baseret på Ubuntu. Du skal bare lade det køre. Opstår der så et problem i opstarten, må vi se på det. Men du er på rette spor. Et kort bip ved opstart er normalt.

Malwarebytes er et glimrende program. Det ville undre mig meget, hvis det skabte problemer. Med det og f.eks. Microsoft Security Essentials er du 112 % sikret mod virus, spion- og afpresningsprogrammer.

Jeg vil foreslå at starte Windows i fejlsikret tilstand (tryk F8 tidligt i opstarten) for at se, om du får den op at køre, så du kan kopiere filer ud på en USB-harddisk eller lignende. Microsoft har mere om Fejlsikret tilstand her:

http://support.microsoft.com/kb/316434/da#3


AnneDK
Medlem

    Jeg har prøvet det med F8 – men af en eller anden grund virker hverken mus eller tastatur efter F8, så jeg kan ikke vælge fejlsikret tilstand.

    Jeg synes ikke beskrivelsen i bladet er helt fyldestgørende, for der står intet om Ubuntu i den sorte boks på side 58, heller ikke i BootMed boksen – jeg var bange for at der var ved at blive installeret et nyt styresystem, så jeg slukkede igen.

    Jeg prøver igen:)

     

    Man skal vente lidt med F8 i denne sammenhæng, helt præcist til BIOS er færdigt med sine forberedelser og Windows tager over. Der er et interval på nogle sekunder, hvor det virker.

    Beklager, at det ikke er klart nok, at systemet er baseret på Ubuntu, og at det er ganske normalt, hvad du observerer. Vi tager til efterretning og bliver bedre næste gang 🙂


    AnneDK
    Medlem

      Selv om jeg havde en Ubunto-kyndig ven til at hjælpe, lykkedes det ikke at finde programmet ClamWine på CD’en. Iflg properties skulle det ligge på wine/home/ubuntu/.wine/dosdevices/c/ClamWinePortable/clamwineportable.exe, men der skete intet når man klikkede på ikonet på desktoppen og en søgning bragte heller ikke nogen clamwineportable.exe for dagen.

      Stinger kunne heller ikke startes.

      Forresten var det lidt svært at søge med wildcard, for ubuntu kørte med US tastatur, så * skulle findes vha shift + 8.

      Derimod startede både wineConfig og TestDisk fint op når man klikkede på deres ikoner.

      Har I nogen forslag?

       

       

       

      Av, det var pinligt!

      I redigeringen for at kombinere BootMed med Windows-filerne er ClamWin røget ud, hvilket spolerer en af de vigtige ting, man kan gøre med CD’en. 

      Og her programmet ImgBurn, der brænder den korrekt til CD:

      http://www.imgburn.com

      Beklager meget, det var virkelig ikke meningen…

      Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.