Ikoner med administratorskjold?

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  zuenonentu 13 år siden.
Oprettet af
Dennis Stochholm
Medlem

Hvorfor er der lige pludselig kommet SKJOLD på nogle få program-iconer?

Det ligner et administratorskjold, men den spørger alligevel om den må foretage ændringer på computeren når jeg åbner programmet.

Det har ingen indflydelse på afvikling – men hvorfor er de der så?


zuenonentu
Abonnent

    Hej Dennis.

    Skjoldene indikerer blot at programmerne eller filerne er sat til at køre med administratorrettigheder.

    Mvh Jannik Davidsen

    Hej Jannik

    Ja, det regnede jeg også med det betød, men hver gang jeg åbner programmet så spørger det alligevel om det må foretage ændringer på computeren (være administrator).
    Det er da noget rodl, ikk’ 🙂


    zuenonentu
    Abonnent

      Hej Dennis. Det er det delvist ja. Jeg gætter på at det er Brugerkontokontrollen du tænker på. Der skal man giver tilladelse for at tingene kan køre, mens programmer og filer i baggrunden fryses og skærmen nedtones. Hvis du ikke selv har tænkt at køre programmerne og filerne som administrator skal du højreklikke på ikonet, vælg Egenskaber -> Kompabilitet -> fjerne afkrydsningen ved “Kør dette program som administator” (er en afkrydsningsboks nederst), og bare trykke Ok herefter. Så skulle skjoldet forsvinde. Dog skal det siges at visse programmer og filer altid kører med administratorrettigheder, og grundet dette vil afkrydsningsboksen ikke være afkrydset.

      Mvh

      Jannik

      Tao
      Tao
      Supporter

        Skjoldet ved ikonerne er bare for informere dig om at et givent program kræver administratorrettigheder for at fungere optimalt.

        Du kan dog godt skrue ned for, hvor hys Windows skal være med dette. Altså om du skal give tilladelse alligevel. Det gør du her: Kontrolpanel > Brugerkonti og Familiesikkerhed > Brugerkonti > Rediger indstillinger for Kontrol af brugerkonti. Du kan køre markøren helt ned i bunden og helt undgå at skulle give administratorrettigheder til programmer (det sker bare automatisk). Tryk på OK for at afslutte.

        Jeg har sat indstillinger for Kontrol af brugerkonto helt ned i bunden.
        (umiddelbart er jeg ikke glad for denne lave sikkerhedsstilling).
        Men SKJOLDENE er der stadig (efter genstart) – og bemærk at de kom pludselig uden indgriben fra mig. Og der er IKKE mulighed for at sætte flueben i “Kør program som administrator” i programmernes “Egenskaber”.

        Skal jeg virkelig acceptere at Microsoft blander sig i mine programiconer fra IKKE-Microsoft-programmer? :):)

        stor hilsen
        Dennis

        Tao
        Tao
        Supporter

          Jeg er ikke klar over hvorfor administratorskjoldenne først er der nu – de er standard på alle Windows 7- og Vistamaskiner. Men du skal i hvert fald ikke være bekymret, for skjoldene er bare en indikator, der fortæller dig, at disse programmer kræver administratorrettigheder for at fungere korrekt.

          Du skal ikke se det som at Microsoft blander sig i tredjepartsprogrammer. Tilfældet er tvært i mod, at Microsoft og Windows fortæller dig hvilke programmer, der kan gå ind og ændre systemet.

          Hvis du er utryg ved det lave sikkerhedsniveau (godt du er opmærksom på sikkerheden på din pc) synes jeg bare du skal sætte pilen op igen til standard. det betyder at du skal trykke ja til at programmerne må køre med administratorrettigheder.

          Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.