Ingen lyd

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 13 år, 1 måned siden.
Oprettet af
kaj nielsen-7ef6078375
Registreret bruger

Efter afinstallation af LINUX har jeg geninstalleret Windows XP, men efter geninstallationen er der ingen lyd i højtalerne.- Først har jeg tjekket installationerne som er ok.- Derefter har jeg været inde i enhedhåndtering, for at se om lydkortet skulle opdateres, men får meldingen: enheden virker korrekt. Som en sidste udvej ville jeg prøve af løfte lydkortet ud og genmontere det i håbet om, at windows så selv ville finde lydkortet og geninstallere det, men det viste sig, at lydkortet var integreret i bundkortet så hvem kan nu hjælpe mig??

Med venlig hilsen

og på forhånd tak

Kaj Nielsen

 

Hej Kaj

Interessant at du har eksperimenteret med Linux – det bruger jeg også i et vist omfang. Men det har næppe direkte noget med lydproblemet at gøre. Nu vil jeg gå ud fra, at fejlen ikke er en banal ‘Lydstyrke 0′ i Windows’ lydmixer.

Med drivere er der altid mange muligheder. Her kommer hele tre forslag:

1) Ud over at installere selve XP er det også vigtigt at installere de drivere, der hører til computerens bundkort. Dem kan du finde på producentens hjemmeside, blot du finder mærke og model af bundkortet. Det er ikke specielt vanskeligt – store producenter som VIA og ASUS har alt-i-et pakker, der passer til stort set alle modellerne og hurtigt installerer præcist det, der er brug for.

Til disse to varianter bør du hente den nyeste driver, så du kan henvise Windows til at bruge den.

2) Fjern driveren via Enhedshåndtering, så Windows finder lydkortet igen og vil installere den.

3) Slå lydkortet (det er formodentlig et AC97) fra via BIOS, start Windows og fjern driveren. Genstart så computeren, aktivér lydkortet igen, og lad Windows finde det.

Lad gerne høre, hvordan det går.


kaj nielsen-7ef6078375
Registreret bruger

    Hej Henrik!

     

    Tak for svarene! og der er naturligvis ikke tale om banale fejl, som 0-lyd og og indstilling af højttalere med videre.- Jeg glæder mig meget til at prøve de foreslåede muligheder af, men har desværre ikke tid lige nu, men hvis du hører fra mig når jeg har afprøvet mulighederne.

     

    med venlig hilsen

     

    Kaj Nielsen

     

    Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.