Kan flere ram svare sig?

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af jan larsen jan larsen 12 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
mirob9
Abonnent

Min kæreste har købt en custom made computer, som måtte sendes retur to gange før den virkede. Som kompensation for deres kludder, har vi fået 8 GB ekstra ram. Mit spørgsmål er så, om det kan svare sig at sætte dem i computeren, eller om den ikke kan udnytte dem ordentligt. Eller måske er det bare ikke nødvendigt med flere ram, til det computeren skal kunne.

Specifikationer:

AMD Phenom II X6 1100T black 3.3GHz

2x Kingston value DDR3 4GB 1333MHz

MSI 770-C45 AMD770 AM3DDR3 RAID

Club 3D GeForce PCI-E GTX550 Ti OC 2GB

Hdd: Seagate Barracuda 7200.12 1TB 32MB SATA6

Creative SB X-FI Xtreme Audio PCI bulk

Windows 7 64-bit

PC’en skal kunne køre Cadprogrammer uden problemer, og gerne noget Photoshop CS. Derudover skal den klare spil som Bioshock 2 og Duke Nukem Forever.

Og ellers er den til studiebrug hvor Officepakken og SPSS 19 vil blive brugt en del, og så skal den selvfølgelig på internettet. 

Men er det fint med de 8 GB som er i, eller vil 16 GB gøre den marginalt bedre? Eller vil effekten være så lille, at det ikke kan svare sig?

 

På forhånd tak for hjælpen 🙂

jan larsen
jan larsen
Supporter

    Jeg vil jo sige at når man kører CAD-programmer og avanceret fotoredigering som Photoshop kan man ‘aldrig’ få ram nok ligesom f.eks. videoredigering er en decideret ram-sluger og hvis ellers bundkortet understøtter de mange GB ram burde du få en markant effektforøgelse med dobbelt op på ramsiden.

    Den øvrige brug du omtaler vil næppe kunne drage fordel af den store rammængde og her vil forskellen være forsvindende lille grænsende til det ikke mærkbare.


    mirob9
    Abonnent

      Det lyder godt, men hvordan finder jeg ud af, om bundkortet understøtter de 16 GB?

      jan larsen
      jan larsen
      Supporter

        Det nemmeste er at google bundkortet, som du jo har beskrevet præcist – jeg har gjort det for dig og som du kan se på dette link understøtter dit bundkort 16 GB ram

        http://www.pc-lager.dk/vare-oversigt.php?vaGBnummer=06782

         

        Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.