Konvertering af win7 (32 bit) til 64 bit

Ikke løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 5 måneder, 3 uger siden.
Oprettet af
pederagg926609
Abonnent

Da mine børnebørn efterhånden er så store, at Fortnite o. lign. spil presser på, har jeg opdaget, de kun kører i 64bit-miljø.

Derfor overvejer jeg, om jeg kan konvertere mit 62bit-system til 64bit. Og omkostningerne herved.

Jeg har en masse ældre programmer kørende, hvorvidt vil det påvirke dem ( se skærmdump fr a Belarc) ??

Desuden har jeg en del x-tra diske udover min system disk. De er næsten alle formateret NTFS-format ( se skærmdump af “Diskhåndtering”. Vil de fortsat kunne “ses” i et 64bit-system?? Osv. osv

 

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

  Hej Peder

  Jeg har en vis forståelse for presset fra de nye generationer af computerbrugere 🙂

  Der er så godt nyt om det (det er gratis), og mindre godt nyt: Jeg tror, at det bliver nødvendigt at installere Windows fra bunden, så det også bliver nødvendigt at installere alle programmer igen. For nogle programmer (f.eks. Adobe) bliver der licenser og aktiveriner at holde rede på.

  Dertil kommer, at du ikke kan (eller bør) fortsætte på Windows 7, der udløber d. 14. januar næste år. Efter det vil der ikke komme opdateringer, og eventuelle sikkerhedshuller, der findes efter den dato, vil forblive åbne. Så det er både anbefalet og nødvendigt at opgradere til Windows 10.

  I alle tilfælde skal du starte med at sikkerhedskopiere alle dine dokumenter.

  Du får brug for licensnøglen til din Windows 7 installation. Hvis du ikke har den ved hånden, kan du bruge dette program til at finde den:

  https://fordelszonen.komputer.dk/programmer/produkey-32-bit

  Du skal hente en ISO-fil med Windows 10. Det gtør du her:

  https://www.microsoft.com/da-dk/software-download/windows10ISO

  Den side starter en guide, der vælger version, sprog og udgave. I tredje trin skal du vælge 64-bit udgaven, naturligvis.

  Når du har hentet filen skal den brændes til en DVD eller lægges på en USB-nøgle. Det skal gøres på en bestemt måde for at du kan starte computeren fra det – her er program og vejledning til at brænde en DVD:

  https://fordelszonen.komputer.dk/programmer/imgburn

  Hvis du ikke har en DVD-brænder, skal du lægge filen på en USB-nøgle. Det kan vi vende tilbage til, hvis det bliver aktuelt – Microsoft skriver også om det i den artikel, jeg linkede til.

  Når alt det er på plads, skal du starte computeren fra din DVD/USB-nøgle og køre installationsguiden. Det er ikke kompliceret, og når du bliver spurgt om licensnøglen, indtaster du den fra Windows 7.

  Du skal være abonnent for at skrive et indlæg