langsom videoredigering

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
torben beyer clausen
Registreret bruger

Efter at jeg er begyndt at optage videoer i HD kvalitet, er redigeringen et problem.

Når jeg har redigeret videoen (10 min) og skal gemme den, tager det over en time for PCén at bearbejde den. Det må kunne gøres hurtigere?

Hvad skal der til?

Torben

Det tager sin tid at komprimere de store mængder billeddata. Nu skriver du ikke, hvilket format du gemmer til, men valget af codec er vigtigt:

Hvis du gemmer til MP4-format kan du fx vælge mellem XviD (helt gratis) og DivX (kommerciel). Min erfaring er, at DivX er betydeligt hurtigere end XviD, og forskellen bliver naturligvis mere mærkbar, jo større filmene er.

Prøv at eksperimentere på denne front.

Til sammenligning kan jeg på min i5-baserede computer komprimere DVD-film i cirka halvdelen af den spilletid, de har. HD-film vil tage det dobbelte, dvs. at 10 minutters film tager 20 minutter at komprimere. Det burde være muligt at komme længere ned end den time, din computer bruger.


torben beyer clausen
Registreret bruger

    Har prøvet DivX uden forbedring.

    Tror måske, at der skal et bedre grafikkort og mere hukommelse i PCén?

    Mere ram er altid nyttigt – Adobe Premiere Elements tager nemt 2 GB (!) for at arbejde på 10 minutters HD video. Du bør have mere end 4 GB til formålet, jeg har selv slået panden i muren og opgivet at arbejde med HD video i 4 GB.

    Skal resultatet blot være på YouTube eller lignende, er min løsning at nedsample til en mere overskuelig opløsning, men det duer naturligvis ikke, når slutresultatet også skal være i HD.

    Grafikkortet gør ikke den store forskel, når det drejer sig om at komprimere videofilm, det er CPU-arbejde. Moderne grafikkort afkoder HD video effektivt, men for at kode skal der andet til. Der findes dedikerede kort til formålet, men de er mest til professionel brug.

    Du angiver ikke, hvilken computer, specielt hvilken CPU, du har – her gælder et ganske simpelt princip: Jo mere, desto bedre!

    Nyere Intel-CPU’er kommer med en omskifter-gadget, der maksimerer ydelsen, jeg vedlægger et skærmskud af, hvordan den ser ud på min computer. Ved at klikke på den orange knap bliver computeren over dobbelt så hurtig, og det gør virkelig en forskel, når der skal kodes video.

    Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.