Lyd mangler ved optagelse fra VHS-video

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Per Villesen 12 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
medionbruger
Medlem
Kære K-komputer!

Jeg er i besiddelse af en Medion multi-mediecomputer model PC MT 8, MSN-Artnr 10009739, som tidligere har fungeret upåklageligt hvad angår indspilning og afsplining af lyd og billede. Computeren har også TV-kort, indbygget scartstik osv, hvilket muliggør at man kan se TV på komputeren.

Da jeg kunne se at computeren havde mulighed for at understøtte Windows7 64-bit -operativsystemet, har jeg opgraderet den fra den 32bits XP-version som den blev leveret med.

Dette fungerer i det store og hele upåklageligt; dog mener jeg nu at have observeret en fejl , da jeg har haft problemer med at få maskinen til at optage Video med lyd, hvilket jeg kunne ønske mig, da jeg netop har en del videobånd som jeg gerne vil have digitaliseret.

Jeg har forsøgt mig med flere forskellige Video-programmer – f.eks. NCH Videopad, Magix og andre; men uanset hvilket program jeg anvender, oplever jeg, at computeren godt kan registrere det indkomne billede; men der er ingen lyd – selv om andre programmer godt kan optage/afspille lyd.

På nettet har jeg bemærket at andre har haft lignenede probælemer med at optage lyd. Problemet optræder hvadenten jeg sammenkobler min VHS-maskine via Scart-stik eller signal-ledninger (Gul: Billede / rød og hvid phono stik: Lyd). Medion-maskinen er født med 3 stik i fronten som jeg mener burde understøtte netop denne funktion.

Jeg er ikke helt sikker på hvorvidt denne funtion virkede før den blev opgraderet fra XP til Windows7; men nu fungerer det ihvertfald ikke. Jeg kunne godt tænke mig at høre Jeres kvalificerede bud på hvad fejlen kunne skyldes, og evt om andre brugere med samme model har haft lignende erfaringer – eller hvorvidt fejlen evt kunne skyldes manglende driver-kompatibilitret fra XP til den windows7 den nu kører med.

 Jeg har overvejet at investere i en ny harddisk, som jeg kunne installere uden at slette indholdet fra den gamle HD som fulgte med maskinen da jeg købte den. Med en ny hardhisk kunne jeg evt. undersøge om den kunne optage både lyd og billede
efter at have anvendt de originale retablerings-CD’er.
 
Eller har I bedre forslag og ideer?

Venlig hilsen Medionbruger


Per Villesen
Medlem

    Hej medionbruger.

    Hvis VHS maskine har separat lydudgang skal du bruge den, videre til mic. ind da burde det fungere, god fornøjelse.

    ville

     

    Det lyder som et problem med driveren til tunerkortet. Heldigvis leverer Medion drivere til dem, som kan hentes her:

    http://www.medion.com/dk/service/download/driver.php

    Du skal blot indtaste det MSN-nummer, du angiver ovenfor, så får du en liste over driverne, inklusive en 64-bit driver til tunerkortet.

    Jeg ser ikke nogen grund til at installere ny harddisk for at løse dette problem. Det kan være praktisk for at gemme de mange optagelser, men selve lydproblemet skal kunne løses på den eksisterende Windows-installation.

    Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.