Merge 2 Diske

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
ev%jen
Medlem

Min datters computer, en Acer Extensa 4220, kører meget langsomt. Problemet er en lille harddisk, der udover software-backup’en, rummer 2 diske, C: med systemfiler på 32,3 Gb og D: med datafiler på 32,3 Gb.

C: er fyldt helt op med kun 895 Mb fri, mens D: har 21 Gb fri, men her ligger udover 10 GB billedfiler også 9 mapper med noget, der ligner systemfiler.

Jeg har prøvet med Demo-udgaven af Paragon Partition Manager at flytte 10 Gb fra D: til C: og det så også ud til at lykkes, men under processen kom en error om, at der var fundet krydsende filer (eller noget lignende), og så stoppede processen. Og det gentog sig ved et nyt forsøg.

Der er jo ikke behov for 2 diske, så kan man eventuelt merge de 2 diske, så systemet kan køre bagefter – eller er der andre gode råd ?

Det er som udgangspunkt en glimrende strategi at slå de to partitioner sammen.

Fejlmeldingen fra Paragon skal tages alvorligt, for den peger på fejl i filsystemet. Brug Windows’ værktøj til diskkontrol for at finde og fjerne fejlene, før du går videre.

Til at gå videre vil jeg foreslå at du henter og installerer dette gratis partitionsprogram:

http://www.partition-tool.com/personal.htm

Det har en funktion til at lægge to partitioner sammen, og fungerer i øvrigt i høj grad som Paragon Partition Manager. Det vil formodentlig genstarte computeren for at gøre arbejdet.

Systemfilerne på D: må man se nærmere på (navn, størrelse mm.) for at finde ud af, om de kan slettes eller har et formål. Mit umiddelbare gæt er, at de er efterladt fra en opdatering eller lignende og kan fjernes, men det vil være godt med flere oplysninger om dem.


ev%jen
Medlem

    Hej Henrik

    Desværre lod jeg mig overtale til at gentage processen igen med et andet program, inden jeg fik dit svar. Med Partition Wizard fik jeg indskrænket D: drevet uden problemer, men ved forøgelsen af C: drevet gik det ned med sort skærm under processen, og nu kan jeg ikke starte PC’eren. Jeg havde dog inden taget backup af data. Hvad vil du foreslå, at jeg gør nu ?

    PS: Hvor finder jeg det værktøj til diskkontrol, som du omtaler – Styresystemet der bruges er Vista ?

    Med en backup af dine data er det oplagt, at du geninstallerer Windows. Det skal gøres på lidt forskellig måde alt efter om du har en gendannelses-DVD eller en egentlig Windows-installations DVD med computeren.

    Dog skal systempartitionen med alle installerede programmer slettes og oprettes på ny, for den er defekt efter den mislykkede operation.

    Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.