MP3

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af jan larsen jan larsen 13 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
HW
Medlem

En alm. lydbog, lagret i MP3-filer, har ofte en spilletid på adskillige timer, fx 12.

Jeg indlæser selv egne tekster på en Olympus diktermaskine. De herved dannede WMA-filer overfører jeg til min PC (Windows XP), hvor jeg ønsker at brænde dem på en CD, der kan afspilles i alm. anlæg, hvor også lydbøger kan afspilles, fx i bilen.

Mit problem er, at hvad enten jeg prøver at brænde som alm. lyd-CD eller som MP3-CD, vil computeren iflg. spillelisten kun brænde en CD med en samlet spilletid på godt én time. Jeg har prøvet at konvertere filerne til i-Tunes og derefter brænde, stadig med samme resultat.

Hvad kan jeg gøre for at brænde CD’er med med større spilletid?

jan larsen
jan larsen
Supporter

    En alm. lyd-cd som du kan afspille i et helt normalt musikanlæg eller i bilen kan ikke indeholde ret meget mere end den gode time som du oplever.

    Det skyldes at filerne (musiknumrene eller bagafsnittene) konverteres til et format som stereoanlægget kan afspille og det fylder noget mere end mp3- eller wma-filer og derfor vil en god gennemsnits lydbog tit kommer op og fylde 10, 11 eller12 cd’er hvis de brændes som lyd-cd’er til afspilning i musikanlæg eller i bilen.

    Mp3- filer, derimod er ganske alm datafiler og skal brændes som sådan – derfor vil der kunne være mange flere numre på cd’en, afhængig af størrelsen på de enkelte numre (eller bogafsnit). Det er nemt at regne idet der er plads til 700 MB på en normal cd – nogle kan dog indeholde omkring 750 MB hvis de ‘overbrændes’ hvilket ikke altid kan anbefales, men de kan så kun afspilles i pc’en med mindre man er i besiddelse af et nyere steroeanlæg der nogle gange kan læse mp3-filer, ligesom mange nye autoradioer har en usb-indgang til samme brug.

    Mp3-filer kan je også brændes på dvd skiver og så er der hele 4,7 Gb at rutte med – det er rigtig, rigtig mange musiknumre….

    Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.