NVMe M.2 problemer…

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af user-587168 user-587168 1 dag, 20 timer siden.
Oprettet af user-587168
user-587168
Registreret bruger

Windows-udgave på pc’en: 10
Beskrivelse af problemet:

Hejsa.

Jeg dummede mig lidt, da jeg valgte at udskifte min gamle 250 gb SSD Hardisk, da den var ved at løbe tør. Jeg havde i forvejen en alm Harddisk også som også var godt fyldt, så jeg købte en ny 500 gb SSD og jeg købte sådan en harddisk adapter fra avexperten og det var super nemt. Den gamle SSD i som Source og den nye i som Target og trykkede 2 gange på clone og så kopierede den. I igen med den nye harddisk og alt spillede og pladsen var fordoblet.

Der gik dog kun et par dage så opdagede jeg at mit bundkort godt kunne klare de der NVMe M.2 kort og jeg er ikke klar over hvor meget ekstra det giver i hastighed om man kan mærke det 🙂 men blev lidt træt af jeg ikke havde gjort det i stedet så jeg købte sådan en Samsung SSD 980 harddisk på 500 gb og igen en adapter fra avexksperten som skulle kunne lave NVMe M.2 om til alm SSD disk og i med begge i den harddisk adapter igen men nu ville den ikke clone pludselig så ved ikke hvad der er galt her.

Nå men jeg smed det så i computeren og har prøvet et hav af clone værktøjer men de fleste kommer med den samme fejl at Target disken skal være større end Source og de er jo lige store. Jeg betale endda også 200 kr for et EaseUS Disk Copy der skulle kunne klare opgaven og den clonede også diskene men når jeg startede op fik jeg bare af vide der ingen styresystem var installeret og jeg havde været inde i UEFI og vælge den nye harddisk.

Jeg fandt så et nyt program der kunne kopiere C drevet til det nye drev, og pludselig fik jeg hul i gennem men med lidt fejl eller hvad man skal kalde det. UEFI fandt selv ud af at der var kommet et nyt drev men jeg skulle nu vælge når den startede op om jeg ville starte Windows 10, Køre Windows Setup eller starte Windows Memory Diagnostics Tool. Hvis jeg valgte Windows 10 startede den fint op og alt fungerede og alle genveje virkede. Ingen problemer undtagen når jeg vil slukke PCen. Det kan jeg ikke mere. Det ser ud til den lukker ned og alt bliver sort men så starter den bare windows op igen. Jeg skal holde tænd/sluk knappen inde til den slukker.

Jeg kan fint leve med det hvis det er, men vil høre jer om det er sikkert nok at køre på den måde eller om I har en idé til at få clonet ordentligt. Jeg har søgt på nettet efter en løsning på at jeg skal vælge Windows 10 men det har ikke rigtig lykkedes mig. Hvis jeg vælger Windows setup kommer den med jeg sætte min Windows installation i. Jeg ved ikke lige hvad det er der sker.

user-587168
user-587168
Registreret bruger

    Har selv fundet en løsning 🙂

    Du skal være abonnent for at skrive et indlæg