Ny harddisk: langsom bærbar

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
guitar-tech
Registreret bruger

Hej,

Vi har en ca 5 år gammel ThinkPad x60S som er blevet meget langsom after at jeg skiftede den originale 40GB harddisk ud med en ny på 500GB. Jeg kan se ved hjælp af AnVir Task Manager, at det er harddisken der er flaskehalsen. Der er 100% diskload og computeren går i stampe ved den mindste opgave. Jeg har opdateret BIOS, det hjalp en lille smule, men ved ikke hvad jeg ellers kan gøre for at få harddisk og computer til at fungere bedre sammen.

Den kører Windows XP Pro SP3 og den har 2GB Ram.

Det var et godt spørgsmål, og du har umiddelbart gjort det rigtige, nemlig at opdatere BIOS. Med en laptop med 5 år på bagen kan der være tale om et obskurt kompatibilitetsproblem, og der er ikke andet end BIOS-opdateringer til at løse det. Er det tilfældet, er der ikke mere at stille op.

Spørgsmålet er så, om det er selve disken, der har et problem. Det undersøger du bedst ved at installere en S.M.A.R.T. overvåger, f.eks. denne:

http://www.passmark.com/products/diskcheckup.htm

Her skal ‘Status’ vise OK hele vejen igennem. Er det ikke tilfældet – f.eks. ved de kritiske Reallocation Sector Count eller Seek Error Count – har du fået en dårlig disk, der skal ombyttes under garantien.

Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.