Også dårlig opstart af Fujitsu Siemens

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 1 måned siden.
Oprettet af
ingolfhansen
Registreret bruger

Jeg har af min datter fået en 4-5 år gammel bærbar med Vista, der har svært ved at starte op. (Har læst andre svar på lignende spørgsmål). Har ikke nogen CD med. På PC-en ligger gemt styresystemet, som er genindlæst. Altså en “ren” maskine. Vil sjældent starte op af sig selv. Jeg har lagt en XP operativ cd i skuffen inden opstart, som kan starte den de fleste gange. Det er som om der er et punkt, som mangler, den skal over. Nogle gange vises “forsidebilledet” med Fujitsu og en bjælke med knapper til Bios og Boot og diagnostic screen. Den har lettere for start, hvis jeg stopper og starter end efter flere dage.Er der noget i Bios, jeg skal tjekke, eller skal jeg måske tage ram og diverse stik ud og samle igen, hvis der er dårlig forbindelse. Jeg har kørt reparer Windovs under opstart. Programmet RegClean Pro siger at der er 0 systemrelaterede fejl, og 272 com- og ActiveX-fejl, men ligger i den lave ende i gratisprogrammet.

Ingolf

Med den alder vil jeg mistænke harddisken, og det er jo lidt alvorligt.

Prøv, når maskinen er oppe i omdrejninger, at bruge Windows’ værktøjer til diskkontrol. Hvis den melder problemer, bør harddisken skiftes. Du kan med fordel kopiere gendannelsespartitionen til den nye harddisk, og derefter installere en frisk Windows på den friske harddisk.

Hvis harddisken er fejlfri, vil jeg undersøge andre muligheder.


ingolfhansen
Registreret bruger

    Hvor går jeg ind for at finde Windows værktøjer til diskkontrol og hvordan? Det er som om den måske er lidt bedre til at starte uden nævnte CD i drevet, men skal gerne startes to eller flere gange. Jeg har lagt mærke til ved start og skrivebordet dannes, så snart uret-et viserur- kommer frem, flytter viseren sig hurtigt til aktuel tid, f.eks. 15 min. Er det det lille back up batteri, der skal skiftes? Det har vel ikke noget med opstarten af PCen at gøre?

    Venlig hilsen Ingolf Hansen

    God observation om uret – det kan fint have med batteriet at gøre, for forkert indstilling af tiden kan forvirre programmer i opstarten. 

    Men det er vigtigere at finde ud af, om harddisken er problemer:

    Jeg burde nok have udpeget, hvor man finder Windows’ værktøj til diskkontrol, så det gør jeg nu, og vedlægger et skærmskud:

    Højreklik på harddisken i Stifinder og vælg Egenskaber. Klik på fanebladet Funktioner, og derefter på Undersøg nu… Det vil tage nogle minutter – eller mere, hvis fejlene er alvorlige.

    Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.