PC “fryser”

Løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år siden.
Oprettet af
clelling
Abonnent

Jeg har fået et noget irriterende problem:

Kort efter opstarten af min PC – der kan gå 5-10 minuter, hvor jeg sagtens kan have været inde i flere programmer – “fryser” min PC – den reagerer overhovedet ikke på “muse-klik” eller andet – hverken på “Task Manager” eller på “Start knappen”. Der kan så gå et stykke tid til og pludselig dukker de ting op som jeg har prøvet på i mellemtiden.

Jeg HAR kørt både Avast-scanning, Microsoft Security Esentials-scanning, Spybot-scanning og Malware-scanning UDEN resultater.

Efter min bedste overbevisning, er de eneste installeringer/opdateringer jeg har foretaget umiddelbart inden problemerne startede opdatering af Microsoft Security Essentials og Java.

Nogen forslag til løse problemet?

Først er det værd at finde ud af, om en komponent overopheder. Det kan du følge med i ved at bruge dette gratis program:

http://www.almico.com/speedfan.php

I stationære computere må temperaturen som regel ikke blive over 70 grader, bærbare kan gå højere op. Normalt bør temperaturen dog holde sig et pænt stykke under 50.

Er det ikke et varmeproblem, vil jeg foreslå at overvåge computeren for løbske programmer via Windows’ Jobliste (se skærmskud). Fanebladet Ydelse viser, om CPU’en bliver belastet fuldt ud, fanebladene Programmer og Processer vil vise, hvilket program (proces), der suger de mange kræfter. 

En ting mere – har du både Microsoft Security Essentials og Avast! installeret i computeren – samtidig? Det kan faktisk være årsag til problemet. Der er ikke grund til at have dem begge installeret, de udfylder samme situation.

Spybot og Anti-Malware er også en unødvendig dublering af funktioner. De kan dog ikke komme i vejen for hinanden på samme skadelige måde.


clelling
Abonnent

    Jeg har haft Joblisten kørende, og CPU% er meget lille: under 10%.

    Ganske vidst har jeg både Avast og MSE kørende, men det har nu aldrig generet.

    m.v.h.

    Claus


    clelling
    Abonnent

      Jeg har haft Joblisten kørende, og CPU% er meget lille: under 10%.

      Ganske vidst har jeg både Avast og MSE kørende, men det har nu aldrig generet.

      m.v.h.

      Claus

      Jeg foreslår at du fjerner enten Avast eller MSE. Frit valg.

      Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.