PC fryser

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 13 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
Søren Nielsen
Medlem

Min PC fryser flere gange om dagen. Der er kun en ting at gøre, nemlig tage strømmen.

Hilsen Søren Nielsen

Det er ikke mange detaljer, du giver, men jeg gætter på, at det handler om overophedning. Du kan eventuelt teste det ved at køre et muskeltungt program (f.eks. et spil) på computeren og se, om det får problemet til at opstå hurtigt.

Det kan der være flere årsager til, men den hyppigste er ganske simpel: Opsamling af støv på computerens køleprofiler. Det er stærkt isolerende og får varmen til at blive på CPU / grafikkort. Fysisk rengøring kan løse problemet.

En anden mulig årsag er, at en blæser kan være gået i stykker. Så virker computeren et stykke tid, men når tilstrækkelig meget varme er akkumuleret, går den i baglås.

En tredie og mere besværlig er problemer med montering af køleprofiler, så varmen ikke bliver flyttet effektivt fra chips til køleplade. Det skal der en professionel til at reparere ordentligt.

Tak for svaret, men med “frysning” mente jeg, at skærmen ikke reagerer på noget som helst. Der er kun en løsning for mig, nemlig at tage strømmen til maskinen. Når den så starter igen, er der inen problemer.

Hilsen Søren

Joeh, men det har jo en årsag. Varme er et muligt problem.

Andre mulige årsager er problemer med driverne (særlig til skærmkortet), kontaktbesvær i soklerne med ram og grafikkort, eller fejl i en elektronisk komponent. Det er et meget åbent problem, der er svært at fejlsøge.

Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.