PC går i sort

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 1 måned siden.
Oprettet af
Anonym

Min PC når til at vise Windows XP opstart billedet hvorefter forbindelsen til skærmen bliver afbrudt. PC fortsætter med at køre på HDD, men jeg kan intet se. Har prøvet at få den til starte i Windows Safe mode via tryk på F8. Billedet kommer frem, men forbindelsen til keyboardet er nu helt dødt, så jeg kan ikke aktivere noget som helst. Jeg må tvangslukke på tænd/sluk knappen. Det er en ca. 6 år gammel AMD Athlon 64.

Den maskine er en gammel svend, og harddisken er ude over forventede holdbarhed. Man kan være heldig at den virker længe endnu, men problemet kan ligge der.

Grafikkortet er en anden mulighed, det ser ud til kun at fungere i VGA-tilstand, ikke i moderne tilstande med højere opløsning.

Tastaturets problem er en interessant udfordring. Er det tilsluttet med det runde PS/2 stik (i modsætning til rektangulært USB)? I så fald skal du sikre, at det sidder i den lilla port i computeren, ikke den grønne, der er til mus.

Efter seks års drift er investering i en frisk computer en seriøs overvejelse værd.


Anonym

    Har prøvet at starte maskinen på XP-installationsdisk, men keyboardet tillader mig ikke at vælge CD’en fremfor hdd. Har prøvet både med PS/2 (i det rigtige stik) og USB tilslutning af keyboard. PC’en reagerer på F8, TAB, Y osv i opstarten, men så er det slut. Har prøvet at nulstille bios både hardware og software vejen. Ingen effekt. Problemet ligger tilsyneladende i noget med keyboad driver. Kan CPU’en have taget skade. Kan man få kalorius til starte på XP-rom med hdd tilsluttet uden at skulle bruge keyboard.

    Ved godt, at det er en bedaget maskine, men det var meningen, at min gamle mor skulle overtage den til mails’ne. Den er trods alt hurtigere end hendes 12 år gamle.

    Jeg mistænker stadig en rettelse til BIOS foretaget af Windows. Kan du fortælle mig, hvilket bundkort, der sidder i maskinen? En skadet CPU kan der ikke være tale om, det ville få hele computeren til at fejle. Til gengæld er det en mulighed at der er fysiske problemer ved tastatur tilslutningen – men at tastaturet virker i BIOS, peger en anden vej.

    Når tastaturet fungerer i BIOS, vil der et sted være en BOOT menu, der lader dig sætte CD-drevet foran harddisken – enten som fast indstilling eller som en menu, man aktiverer i opstarten. Prøv at starte den fra vores CD 1-2012, eventuelt ved at koble harddisken helt fra, og se om tastaturet virker det.


    Anonym

      Har prøvet at starte via CD 1-2012. Det sådan set OK. Tastaturet virkede, mus og internettet ligeså. Jeg kunne dog ikke starte de to virus checkere (ingen reaktion på dobbeltklik). De øvrige funktioner virkede.

      Bundkortet er K8T Neo, MS-6702, ver. 1.0. Bios 1.00.1030.26. Den har altid kommet med et “Bios not installed” ved opstart. Endvidere kommer en fejlmeddelelse “PXE-E74: Bad or missing PXE menu and/or Prompt”. Den ter sig stadig på samme måde.

      Det her bliver hardcore…

      Lad mig udrydde en relevant mistanke, nemlig PXE fejlmeldingen. Det handler om boot via netværksdrev, og det er der jo ikke tale om her:

      http://en.wikipedia.org/wiki/Preboot_Execution_Environment

      Hvis du får et tastatur til at virke, kan BIOS opdateringer hentes her:

      http://www.msi.com/product/mb/K8T-Neo-FSR–FIS2R.html#/?div=BIOS

      Du siger, at computeren reagerer på F8, at du kan starte Fejlsikret tilstand – men at tastaturet ikke virker der. Det er besynderligt, slet og ret.

      USB-tastaturer er nemmere at have med at gøre end PS/2-udgaver, for her kan du fjerne og tilslutte tastaturet, mens computeren er tændt. Har du prøvet at tilslutte tastaturet, mens Windows er i gang?


      Anonym

        Jeg er desværre en fuldstændig BIOS novice. Jeg har fundet Bios zip-fil hos MSI (til den pågældende model), men hvordan får jeg den “stoppet” ind i PC’en?

        Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.