Problemer med videoredigering

Løst
Dette emne indeholder 7 svar, har 4 stemmer og blev senest opdateret af  jebbe75 11 år, 12 måneder siden.
Oprettet af
chrkai464414
Registreret bruger

Hej.

Jeg har en del DV-bånd, som jeg meget gerne vil have over på min PC. Optagelserne er foregået bl.a. foregået på et Sony, DCR-17E. Det optimale vil være at få optagelserne over på min windows 7 baserede PC. Men efter mange dialoger med Sony-support har jeg nødtvunget måtte acceptere, at det nok ikke kan lade sig gøre – eller kan det? Min nye pc vil ikke kendes ved kameraret. Sony har i stedet sagt, at produktet kun kan virke med XP. Jeg har så gravet min meget gamle bærbarer, Acer Aspire 3000, ram 1 GB (DDR PC3200; DDR PC2700), processor Mobile AMD Processor 3300x. Jeg ikke lige klar over, hvilket grafikkort, der ligger i maskinen. Det er også lykkedes at få noget video over på denne PC, men med et dårligt resultat, at billederne hakker og er meget grynet.

Da det er mange års optagelser, jeg skal til at redigere, håber jeg virkelig, at I kan pege på nogle løsninger.

Mange hilsener

Kai

 

 


jebbe75
Medlem

    Hej Kai

    For at kunne svare rigtigt på dit problem, må jeg have at vide, hvilket redigeringsprogram du bruger på din PC. Hvis du ikke har et redigeringsprogram, kan det være årsagen. Har du prøvet det, der gratis følger med Windows 7?  Det hedder Windows Movie Maker.

    Med venlig hilsen

    jebbe75


    chrkai464414
    Registreret bruger

      Jeg har bl.a. prøvet Pinnacle Studio ver. 10,6 og Pinnacle StudioHd, ver. 15. Jeg desuden prøvet Sony eget. program, der fulgte med kameraret. Desuden har jeg forsøgt mig med andre programmer med det samme resultat,

      Med venlig hilsen

      chrkai


      jebbe75
      Medlem

        Jeg kan se du bor i Greve. Kender du Greve Videoklub? Det kan være der er nogen i klubben der kan hjælpe dig. Jeg synes du skulle prøve.

        Se på deres hjemmeside http://www.grevevideoklub.dk

        Med venlig hilsen

        jebbe75


        chrkai464414
        Registreret bruger

          Tak for svaret. Jeg har lige et par yderligere spørgsmål. Jeg skylder at sige, at min windows7-pc ikke vil kendes ved kameraret, men min xp-pc kan modtage videofilerne, men det er her at gar går en del “frames” tabt, som så igen medfører at overførslen “hakker” i det. Skyldes det f.eks. at grafikkortet er for svagt og med fordel kan udskiftes, måske med et eksternt kort, hvis ja kan du komme med et forslag. Eller er det rammene i pc’en  (1 GB), der med fordel kan skiftes ud? Måske kan jeg prøve, at installere windows Xp, på min stationære, så jeg kan køøre både Xp og Windows7, hvis jeg hvordan gør man.

          Hilsen

           

          Kai


          jebbe75
          Medlem

            Det kan tyde på, at komputerens grafikkort ikke er hurtigt nok og der skal også lidt mere ram i. Det kan også være at processoren ikke er kraftig nok.

            MVH jebbe75


            madsline
            Medlem

              Hej!

              Jeg havde et lignende problem med mit Sony apperat, da jeg ville overføre DV film til Vista. Jeg brugte USB stikkene fra camera til PC, men Pc ville ikke genkende Sony cameraet. Jeg købte så et fire wire kabel. Og problemet var løst.

              Hilsen madsline

              Jeg har selv et Sony DV kamera (der i øvrigt har glimrende farver!). 

              Filmene fra det overfører jeg via et Firewire kabel, hvilket altid er forløbet uden fejl (i computeren – gamle kan være en anden snak), det vil jeg anbefale.

              Det lille gratisprogram WinDV (http://windv.mourek.cz) sørger for det praktiske, herunder at dele optagelserne op i separate filer.

              Din computer skal have en Firewire indgang, hvilket ikke er så almindeligt i dag. Derfor kommer du nok til at investere et par hundrede eller tre i et relevant udvidelseskort:

              http://www.pc-kabinettet.dk/product_category.php?cat_id=14649

              Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.