Sløv bærbar

Løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af jan larsen jan larsen 12 år, 1 måned siden.
Oprettet af
Carsten1949
Medlem

Har overtaget min datters ThinkPad Z60 med XP som reserve-PC.

Har bombarderet den med alle Jeres programmer til optimering og opdatering og sænket opstartshastigheden fra ca. 40 minutter til ca. 6.

Så langt så godt. Men ved valg af programmer, ikoner på skrivebordet og issues på hjemmesider, så tænkes der virkeligt bravt og reaktionstiden er meget lang.

Hvordan finder jeg årsagen?

Der er rigtig mange indstalllerede programmer som ikke giver mig mening. Opstartsprogrammer er selvfølgelig minimeret til få.

DriverMax fortæller om 17 opdateringer men reagerer ikke på download.

Vil indstallering af nyt styresystem gøre en forskel?

jan larsen
jan larsen
Supporter

    Det kan være svært at sige hvad der sløver din pc, men som udgangspunkt ville jeg starte med at fjerne ALT som du ikke ved hvad er og som du sikkert heller ikke har brug for – derefter vil jeg fjerne ALT det andet der eventuelt måtte være tilbage så du kun står tilbage med XP. Brug gerne et mere potent afinstallationsprogram som f.eks. RevoUninstaller til at fjerne programmerne.

    http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html

    Derefter ville jeg køre en grundig oprydning med CCleaner e.lign. hvor der bliver ryddet op i reg.databasen og slettet diverse temporære filer, ligesom hele internethistorikken incl. samtlige cookies skal væk.

    Efter en genstart kunne det være tid til at opdatere XP via windows update – først nu kan du begynde at indstallere de programmer du selv mener at få brug for og forhåbentligt får du en nogenlunde velkørende pc der kan bruges til noget, selv om bestykningen (ved standardkonfiguration) ikke er optimal, til ‘moderne’ brug.

    Umiddelbart ville jeg beholde xp som styresystem, men win7 burde jo også kunne køre på den maskine uden de store problemer.


    bhc0069
    Registreret bruger

      Hej

      Hvorfor ikke bare reinstallere XP fra ny – altså formatere hardisken og dermed slette alt.

      Derefter slette de programmer, som du ved, du ikke får brug for. opdatere xp osv.


      Carsten1949
      Medlem

        At indstallere XP er absolut den optimale løsning, men jeg har ikke indstallationsdiskene. Måske skulle jeg lige checke download fra Windows.

        Tak for rådet. v.h. Carsten


        Carsten1949
        Medlem

          At indstallere XP er absolut den optimale løsning, men jeg har ikke indstallationsdiskene. Måske skulle jeg lige checke download fra Windows.

          Tak for rådet. v.h. Carsten


          bhc0069
          Registreret bruger

            Hvis du har koderne til XP – kan en computerforretning måske skaffe DVD med xp til dig, uden det koster så meget. (Det vil altid være rart med sådan en DVD i skuffen.)

             

            Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.