Sqlite3.dll i Vista

Løst
Dette emne indeholder 7 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
mabg
Abonnent

Hej Komputervenner.

Jeg er i forbindelse med sletning af nogle programmer “kommet til” at Sqlite3.dll. hvilket bla. bevirker at mine 2 mus, med og uden ledning, samt printeren, ikke virker. Den trådløse mus, der er den mest enkle, har jeg prøvet af af- og installere flere gange. Jeg har også prøvet med nyt gendannelsespunkt (Vista) og da blev jeg gjort bekendt med mgl. BCHelper.exe, hvorfor det heller ikke virkede.

Er der nogen der kan/vil hjælpe mig ud af en rigtig grim knibe?? Især printeren er slem at undvære  🙂  .

Med venlig hilsen

MG

 

Jeg vil først anbefale at af- og geninstallere driveren til printeren. Det er den mest komplekse, og der kan være andre fejl skjult af meldlingen om SQLite3.dll.

Selve filen er ikke svær at få fat i, nyeste udgave kan hentes her:

http://www.sqlite.org/download.html

Den skal placeres enten sammen med den driver, den hører til, eller i mappen WindowsSystem32.


mabg
Abonnent

    Jeg har af-installeret min printer, og forsøgt at installere igen. Under programmer er der et rødt tegn over driveren, både før og efter. Der kommer melding på skærmen om at der ikke er forbindelse. Jeg har install printeren på min mands PC, og det virker perfekt.

    Ved opstart får jeg at vide at BCHelper.exe ikke kan findes, og at Sqlite3.dll mangler. Som jeg forstår det, er BCHelper en browser.Det er åbentbart eksterne enheder der ikke kan tilsluttes/virker!

    Med venlig hilsen

    MG

     

     

    Ventligelidt…

    1) BCHelper.exe er mystisk, og muligvis skadelig software. Jeg anbefaler at scanne din computer med antivirusprogram samt Malwarebytes’ Anti-Malware (der ligger på CD’en).

    2) Start en kommandoprompt med Administratorrettigheder og kør dette:

    sfc /scannow

    Det vil sikre at Windows’ centrale filer og indstillinger er korrekte, og rette eventuelle fejl undervejs. Der kan blive brug for Windows’ installations-DVD til at erstatte manglende filer.

    3) Kør programmet MSConfig, klik på fanebladet Start, og led efter en Kommando, der henviser til filen BCHelper.exe. Hvis den optræder i listen, fjerner du fluebenet ved den og klikker på OK. Se også vedlagte skærmskud, hvor jeg deaktiverer et par andre unødvendige programmer. 

    Prøv derefter installation af printerdriveren igen, eventuelt fra Fejlsikret tilstand.


    mabg
    Abonnent

      Hej Henrik.

      Jeg har nu scannet med Malware og “kun” fundet 6 inficerede filer, der alle henviste til den samme zip.fil. De er slettet, ligesom BCHelper er fjernet!       Mht scanning blev der fundet beskadigede filer som ikke kunne rettes. Jeg skal på min PC (HP) ind på f11 for gendannelse, men mener ikke gendannelsesmuligheden går langt nok tilbage. Gentager det samme, nemlig “sprogpakke”. Har prøvet at installere printer og mus i fejlsikret tilstand, men det virker heller ikke. Tilsyneladende er det eksterne tilslutninger der ikke virker. USB-stik kan heller ikke tilsluttes. Jeg er ikke stødt på andre ting der ikke virker, end eksterne tilslutninger.

      For god ordens skyld kan jeg nævne, at HELE computeren, med de forskellige drew blev scannet! Er det usikkert at bruge PCèn, og kan jeg lige så godt begynde at se mig om efter en ny PC?    

      Med venlig hilsen, og på forhånd tak

      MG

       

      Det skulle ikke være nødvendigt at investere i en ny pc, for i værste fald vil en geninstallation af Windows løse problemet.

      Det ser ud til at nogle af computerens fundamentale drivere har taget skade. En fuld geninstallation af Windows – helst fra producentens originaludgave – vil løse problemet en gang for alle.

      Inden du kaster dig ud i det vil jeg dog foreslå at du installerer computerens drivere igen, og starter fra bunden, nemlig bundkortet. Du angiver ikke computerens model, men som regel kan man finde de nødvendige installationsfiler på producentens hjemmeside.

      Der findes også en fornuftig mellemløsning, nemlig at geninstallere Windows oveni den eksisterende. Det reparerer alle filer og indstlllinger, og har fået mange beskadigede Windows-systemer op at køre igen. Normalt vil dokumenter og programmer forblive intakte – men jeg har set dokumenter gå tabt, så husk sikkerhedskopien!


      mabg
      Abonnent

        Min PC er en HP Compaq Presario CQ60-210EO, og jeg har på HP`s hjemmeside opdateret det meste. Mus og USB virker nu i fejlsikret tilstand. Printeren virker stadig ikke, så nu har jeg opgivet og bestilt ny PC.

        Nu er mit store spørgsmål: Jeg har en del regnskaber etc. liggende på denne PC. Kan jeg via mail sende dem til den nye PC uden at diverse fejl/virus også følger med?

        Venlig hilsen

        MG

        Lad mig lige besvare det sidste spørgsmål med et ‘Ja‘:

        For det første vil virus  ikke binde sig til datafilerne i dine regnskaber. 

        For det andet ville antivirus programmet på den nye computer reagere med det samme, hvis det på en eller anden måde alligevel skulle ske.

        Computerens fejl har slet ikke mulighed for at følge med filerne.

        Af praktiske grunde vil jeg foreslå at pakke alle filerne tilZIP-filer. Det sparer meget plads og hjælper til at passe det hele ned i en e-mail (eller flere).

        Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.